Danusia uwazajcie na to skad beda te kury. Moja mama kupila 19 tygodniowe kury z Zakladu Wylegu w nazej okolicy. Kury przyjechaly z Zuromina gdzie wybuchl wirus. Teraz trwa nierowna walka z Powiatowym lekarzem Weterynari bo chca je uspic a kury po 18 dniach pobytu u mojej mamy sa zdrowe. Nie pobieraja probek do badan bo ptasia grypa jest zwalczana wg kodeksu postepowania administracyjnego. Od czwartku jestem klebkiem nerwow.
Danusiu,
to Twoje zdjęcia z zeszłej zimy - mam pytanie o turzycę Carex 'Prairie Fire' - jak z jej zimowaniem u Ciebie? Traktować ją jako jednoroczną, czy jednak ma szansę przezimować? Jakie masz doświadczenia na dzień dzisiejszy? Czytałam w Twoim artykule, że zachwycałaś się nią na Chelsea Flower Show, jednak to było w 2013 roku, pewnie wiele ich do dzisiaj przetestowałaś. Potrzebuję coś rudego
Z tymi kurami to chyba w ostatnim momencie startujecie bo za moment pewnie zakażą handlu drobiem, na Podlasiu już zakazali, wirus
Za moment drób w sklepie poszybuje cenowo i jajka pewnie też Już jest dwa razy drożej niż trzy tygodnie temu, a będzie gorzej. Dobrze, że swoje jajka będziemy mieć
Dziś ja Was zabiorę na szybki spacer
Jeszcze raz dziękuję za wczorajszy dzień. Spacer w takim miejscu to zaszczyt. Na każdym kroku można dostrzec coś pięknego, nietypowego, niepowtarzalnego. A samo słuchanie o planach sprawia, że na twarzy pojawia się uśmiech