Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Gardenarium 11:26, 25 cze 2018

Dziękuję, jadę siać trawnik Mam już przygotowany teren pomiędzy domkiem, a namiotem foliowym.

Instagram Ogrodowiska
basia3012 11:27, 25 cze 2018

Danusiu, czy mogłabyś polecić mi jakąś pnącą różę? Różową lub jasnoróżową na stanowisko południowe i na wschodnie. Nie wiem czy dobrze pamiętam z jakiegoś wątku na Ogrodowisku, że New Dawn bardzo śmieci? Bo dużo jest jej na Allegro. Pozdrawiam
MirellaB 11:32, 25 cze 2018

Nie specjalnie lubię dalie, ale te pomponikowe mi się podobają.
Na działce w moim domu rodzinnym mamusia miała bardzo dużo dalii. Pamiętam jak cały bagażnik auta zawieźliśmy do kościoła. Ksiądz i pani do pomocy byli zachwyceni tą ilością, kolorami, wielkościami. Pięknie zdobiły kościół
Gardenarium 11:59, 25 cze 2018

Dalie rosną na rabacie jednorocznej, a na bylinowej też są.

W zeszłym roku wyglądały obłędnie,

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/535-jak-uprawiac-dalie

teraz te ze zdjęć są koło warzywnika, jeszcze nie kwitną. Ja uwielbiam dalie i będę sadzić jeszcze więcej, czekam na spektakularny efekt. Za dwa tygodnie będzie

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 12:08, 25 cze 2018

basia3012 napisał(a)
Danusiu, czy mogłabyś polecić mi jakąś pnącą różę? Różową lub jasnoróżową na stanowisko południowe i na wschodnie. Nie wiem czy dobrze pamiętam z jakiegoś wątku na Ogrodowisku, że New Dawn bardzo śmieci? Bo dużo jest jej na Allegro. Pozdrawiam

New Dawn odradzam, to przebrzmiała róża, ja bym jej nie sadziła.

Z pnących różowych bym poleciła:

Gardina - trzeba przyginać pędy dla obfitszego kwitnienia.
Nahema - bladoróżowa
Rose de Tolbiac
Kiss me Kate

Na cieniste doskonale nadaje się Angela z różowych, ale ona jest krzewiasta, można jako pnącą użyć. Ja ma m wszystkie róże w zasadzie nie pnące, a rozpinam na murze.
Gertrude Jekyl mam od wschodu z różowych.
Fantin Latour - delikatnie różowa.

Instagram Ogrodowiska
Mala_Mi 12:08, 25 cze 2018

Moje dalie za Twoimi z miesiąc ..
Gardenarium 12:13, 25 cze 2018

Aż tak? Przetrzymałaś w piwnicy? Ja w tym roku zaryzykowałam i wyciągnęłam przed 1 maja. Pomidory też wsadziłam przed 1 maja. Albo w majówkę. Zimnych ogrodników na szczęście nie było. Ryzyko się opłaciło. W zeszłym roku dalie mi przyłapało, ale przycięłam i odbiły.

Instagram Ogrodowiska
brydziasia 13:26, 25 cze 2018

Danusiu!!!!
Dziękuję Ci za radość, jaką uczyniły mi Twoje zdjęcia. Za Twój czas poświęcony odpowiedziom na posty, poradom, artykułom.
Nie często spotykam osoby, które tak cudownie zarażają pasją, dobrym słowem, czynem i radością.
A ten wątek - miód na oczy i serce Zrobiliście ogrom pracy, efekty cieszą oczy
Piękne rzeczy tworzysz, jeszcze piękniejszymi się dzielisz
basia3012 15:57, 25 cze 2018

Dziękuję Ci Danusiu za odpowiedż. Pozdrawiam serdecznie.
Gardenarium 19:08, 25 cze 2018

Najpierw trochę czerwieni, jak najbardziej u mnie wraca i to w dużych ilościach, w detalach także. Ot takie baniuszki ktoś wyrzucał

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies