Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Gardenarium 08:02, 21 mar 2020

Katkak napisał(a)
Ale super Danuś. Takie wypady są fantastyczne bo i się odpoczywa i dba o związek jednocześnie. Tobie się marzą wypady rodzinne, ja z kolei chętnie bym choć na jakiś weekend tylko z mężem czmychnęła.

Też bym czmychnęła, teraz to tylko na Olszową Tak pięknie nam się tam razem pracuje. O niczym innym nie marzę, jak o spokoju i niespiesznej pracy, z posiedzeniem z kawą na ławeczce nad stawem. Rozmowy, wspólne plany, realizacja małych rzeczy...

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:04, 21 mar 2020

mira napisał(a)

A ten pierwiosnek miałam w kilku kolorach w ogrodzie w gruncie ale bardzo szybko mi ginął - 2 lata jak nie dzieli się co roku - a może susza to sprawiła że nie mam.

Oglądam filmiki jak na giełdzie w Holandii wywalają kwiaty - to rzeczywistość,raczej nie wspiera duchowo ale nie mogę udawać że nie wiem, taki czas.No. Twoje wspomnienia jak balsam.

Ja mam jeszcze biały, o dziwo 3 lata i w niewielkiej donicy. Może one wymarzają bardziej niż że giną.. bo zimuję je w namiocie i tutaj mają wyższą temp. Myślę że to jest klucz...

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:16, 21 mar 2020

Kasiek napisał(a)
Piekni i z wiatrem we wlosach, blyskiem w oku...

,,Pierwsza roślina - róża 'Geoff Hamilton',, Gdzie ja posadzilas Masz jej zdjecia?
Ciesze sie, i chyba nie tylko ja, ze Cie sprowokowalam

Oczywiście pierwsze były róże od Austina, musiałam je mieć z oryginalnego źródła. Wtedy zaczęliśmy jeździć z wielkimi walizkami i przywiozłam 25 róż w jednej walizie. Ziemię trochę usunęliśmy, a patent zawijania roślin wymyślił Witek. Nawet żaden kwiat nie spadł.

Miałam wtedy jeszcze taras piaskowy i tam stały te róże w donicach z terakoty

Geoff Hamilton

Constance Spry

To były pierwsze róże z Anglii.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:18, 21 mar 2020

Jeszcze Graham Thomas (zmarzła)

Taka tabliczka, mam ją do dziś, ma 13 lat

Potem było egzotycznie, etap na czerwono

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:21, 21 mar 2020

Milka napisał(a)
Fajne wspominki, zapowiedź pięknej wiosny i ogrom prac, podziwiam

Wiosna bucha pełną parą i co jakiś czas przymrozi kwiaty,obcinam, odbijają i znowu to samo. Chcę ciepła.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:23, 21 mar 2020

darkowa napisał(a)
Danusiu,właśnie z wielką przyjemnością obejrzałam odcinek Mai z bukszpanowego.
Cudo,cudo psze pani
Jak pięknie powiedziałaś,że ogród daje wytchnienie i pozwala sie wyciszyć,i dodam
że w tym czasie mieć ogród to zbawienie....

Ale niespodzianka Był rano?

A tak, ogród daje wytchnienie, ja się wyciszam jak najbardziej, tam się zupełnie inaczej żyje. Marzę o tym, żeby już nic innego nie robić tylko tam siedzieć.

I ryć w ziemi. Wczoraj natargałam się donic z bukszpanami pod szklarnię, ustawiłam jak ma być i jestem po prostu... szczęśliwa.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:35, 21 mar 2020

Stoły na "herbatkę"

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:36, 21 mar 2020

Uruchomiłam dekoracje na froncie szklarni i to mi zajęło pół dnia. Jestem tam sama, samiusieńka, dobrze że mam wózek dwukółek, inaczej ta praca byłaby niemożliwa

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:37, 21 mar 2020

Wsadzam do donic i przycinam

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:39, 21 mar 2020

W marcu kupiłam trzykolorowe prymulki, dostały szarej pleśni. PO przycięciu chorych liści i kwiatów nieco odżyły. Wczoraj była poprawka czyszczenia i podzieliłam je kolorami. ŻÓłte i białe wsadziłam na rabatę wczesnowiosenną a różowe do doniczek

A to wspomniana Primula denticulata i jej 3 sezon w doniczce. Na dole pełne białe ciemierniki

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies