Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Lika 08:59, 17 mar 2020

Gardenarium napisał(a)
Jadę pielić grządki i podlewać posadzone ciemierniki.

Danusiu czy ciemierniki dadzą radę na południowo zachodniej wystawie?
Oczywiście z dobrym nawodnieniem.
Gardenarium 18:58, 17 mar 2020

U mnie latem rosną nieco w cieniu żywopłotu, płotu-siatki oraz bylin wysokich, które latem wyrosną i zacienią. A teraz są na pełnym słońcu i nic im nie jest.

Instagram Ogrodowiska
basia3012 19:09, 17 mar 2020

Jeśli mogę się wtrącić do rozmowy o ciemiernikach to u mnie rosną w różnych miejscach. I na zboczu z wrzosami od południa i pod krzewami i całkiem w cieniu. Wszędzie dają radę a nawet rozsiewają się. Więc chyba im tam dobrze.
kasiek 19:49, 17 mar 2020

Jaka wspaniała podróż sentymentalna okraszona wielką miłością rodzinną, samo ciepło
Pszczelarnia 21:03, 17 mar 2020

Piękna i Twoja Anglia, i Great Dix. - kilka razy obejrzałam i jeszcze obejrzę.
kasia1 06:51, 18 mar 2020

Góra kompostu robi wrażenie.
Danusiu, a jak ma wyglądać u Ciebie docelowy kompost? Wspomniałaś coś o betonowych krawężnikach, tylko trudno mi to sobie wyobrazić.
To będą pryzmy czy jakaś konstrukcja?

Wczoraj szczególnie doceniłam posiadanie ogrodu. Dzieciaki się wybiegały, dotleniły, zmęczyły, od razu spokojniej w domu i czas fajnie spędzony

Pozdrawiam Danusiu i uważajcie na siebie.
mira 17:54, 18 mar 2020

Czytałam gdzieś że pisałaś że chleba na kompost nie wyrzucasz. A ktoś gdzies pisał że takie resztki dobrze namoczyć w wodzi, rozpuścić wręcz i na kompost.
Sama nie wiem. Za chwilę nie będę mieć problemu bo się ograniczam z chlebem.
tulucy 18:40, 18 mar 2020

Ja kiedyś pisałam, że chleb po namoczeniu to jest dobry do podlewania kwasolubów... do tego się przyznaję
Gruszka_na_w... 19:35, 18 mar 2020

mira napisał(a)
Czytałam gdzieś że pisałaś że chleba na kompost nie wyrzucasz. A ktoś gdzies pisał że takie resztki dobrze namoczyć w wodzi, rozpuścić wręcz i na kompost.
Sama nie wiem. Za chwilę nie będę mieć problemu bo się ograniczam z chlebem.

Chleba absolutnie nie należy wyrzucać na kompost. Bardzo przyciąga wszystkie gryzonie: nie tylko myszy i nornice, ale i szczury.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gardenarium 20:57, 18 mar 2020

Ja chleba nie jem. Nigdy nie wyrzucałam chleba. Mamy pokrojony chleb mrożony. Gdy ktoś chce zjeść wyjmuje tyle kromek ile zje. Popieram żeby chleba na kompost nie wyrzucać.

Tylko pisałam, że w wytycznych segregacji śmieci, chleb jest jako odpady BIO. U nas w Komorowie ludzie wieszają chleb w reklamówkach na furtkach i ci co mają kury, go zabierają.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies