Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku emerytki

W ogródku emerytki

gogo 13:19, 24 lip 2018

Haniu, nic nie daję, kładę rozetkę na kamieniu, czasem podpieram kamykiem, żeby wiatr nie zwiał. Tak rosnące rojniki pierwszy raz widziałam na skałach Pustyni Błędowskiej/ czasy liceum / i pamiętałam
Basilikum 13:55, 24 lip 2018

ja mam tak na kamieniu przy podjezdzie. Nie mam pojecia na czym one sie trzymaja, kamien na dodatek pionowo stoi wiec one raczej wisza. Malenstwa skacza na ziemie i pod kamieniem mam juz cala rodzinke.
marba 21:32, 24 lip 2018

Zazdroszczę Ci kwitnących malw. U mnie tylko jedna, o prawie czarnych kwiatach, liście ma bujne, ale na kwiaty się nie zanosi. Rojniki na kamieniach prezentują się ciekawie.
gogo 21:56, 24 lip 2018

Izo, ja też mam pod kamieniem dzidziusie. Ale na murku było więcej, ktoś mi skubnął
Basiu, ja miałam czarne malwy, które zniknęły i potem już żadnych nie siałam. Te skądś przywędrowały, a wysokie są białe, niskie jasnobrzoskwiniowe, zdjęcie robiłam w słońcu i kolory kiepsko wyszły.
Tak kwitną jeżówki z ubiegłego roku

gogo 22:00, 24 lip 2018

Tegoroczne jeżówki też śmignęły

to dzielżany jesienne, już kwitną

gogo 22:10, 24 lip 2018

Dziś pracowicie usuwałam darń, tu będą posadzone hosty z doniczek i dostaną coś do towarzystwa, ale już nie miałam siły skończyć
Tak wyszło

obrzeże zrobiłam z brukówek, za którymi nie przepadam / kamieni brak /, myślę, że rośliny je zakryją.
basia3012 23:24, 24 lip 2018

Grażynko, serce Ci wyszło . Pięknie. Pozdrawiam
gogo 00:02, 25 lip 2018

Witaj Basiu, to wyszło niezamierzone, ale robione z sercem dla host,które coś marnie wyglądają w doniczkach Po posadzeniu podleję pokrzywą, zobaczymy jaki będzie efekt. Też Cie pozdrawiam
To miały być begonie kaskadowe, a są...
Nigdy więcej nie kupię cebulowych przez internet, z dziesięciu zamówionych begonii kaskadowych wyszły tylko te dwie

To jest winnik tojadowaty, nie pamiętam nazwy, ale ma takie żółte liście cały czas.
Radziu2013 00:07, 25 lip 2018

gogo napisał(a)
Dziś pracowicie usuwałam darń, tu będą posadzone hosty z doniczek i dostaną coś do towarzystwa, ale już nie miałam siły skończyć
Tak wyszło

obrzeże zrobiłam z brukówek, za którymi nie przepadam / kamieni brak /, myślę, że rośliny je zakryją.

Grażynko, nowe miejsce pod rośliny bardzo mi się podoba Ciekaty kształt, nie za duża nie za mała, a do tego ładnie harmonizuje się ze ścieżką ( z resztą kamienie brukowe to samo...ładnie wyglądają)

Basia napisała, że wyszło ci serce...w końcu ogród tworzony z sercem, więc jak mogłoby być inaczej...

A gdzie zamawiałaś cebulki?
gogo 00:33, 25 lip 2018

Masz rację, serce ogrodnika jest bardzo szczodre dla roślin i tworzy im ładne miejscówki/ choć trzeba do tego użyć wideł i motyki /
Cebulki zamawiałam w B...x, nie mogę napisać całej nazwy, ale chyba się domyślisz.