Fajny miałaś pomysł na to szambo, w ogóle dużo u Ciebie fajnych pomysłów Bardzo mi się podoba ten zakątek z trawami, a proso mam też u siebie w paru egzemplarzach, wyjątkowo ładna trawa, lekka.
Rozmawiałyśmy kiedyś o rojnikach, pisałaś, że udają sią właśnie na kamieniach - myślisz, że na tej płycie szamba też dałyby radę? Mogłabyś jeden kwadracik im oddać
Fantastyczny pomysł z tym lustrem. Widzę trawki preriowa i palczatke preire... Wiesz, że ona jest na fotach inna i w realu też inna. Mam kilka traw preriowych pomieszały mi się już nazwy bażanty grzebiąc w ziemi powyciągali fiszki z napisami i teraz nie wiem która jest która mam mętlik w umyśle. Zaglądam do netu jak wyglądają i potrafią podawać ta sama fotę w innych odmianach.
Poczekam na przebarwienia. U mnie derenie już się przebarwiają. Reszta trzyma zieleń. Rozplenice połowa września i tylko jedna kwitnie.
Magdo, dzięki za pochwały
Jestem zauroczona wszystkimi trawami, są takie różne i piękne, ale te lekkie mają najwięcej uroku osobistego
Rojniki na kamieniach zawsze są mniejsze, ale przecież małe jest piękne
W kwadratach już jest trochę rozchodników, dziś dodałam, ale zdjęcie jutro.
Proszę bardzo, który kwadracik sobie życzysz
Sylwio, ale za to masz duuuużo pni i gałęzi
U mnie kamień na kamieniu, kamieniem pogania, muszę im zrobić sesję fotograficzną, bo każdy ciekawy
Na tym na szambie mech sam zamieszkał, ja dodałam tylko rojniczki
Elu, lustro dziękuje
Rzeczywiście, żadne zdjęcie nie odda prawdziwego koloru.
No i przebarwienia traw zależą od miejsca i ziemi.
Trawę preriową kupiłam jako Andropogon Ternarius, jest młodziutka, ma rok i jeszcze nie pokazała całego uroku.
Dereń mam jeden i jest zielony, tylko mocno się rozrósł i będę ciąć.
Rozplenice zaczęły pokazywać kotki