Basiu, ściana nie jest moja, ale cieszę się, że jest i mogę ją sobie "zapożyczyć"
Szkoda, że na pierwszym zdjęciu widać "wstawkę" z pustaków i ona psuje widok
Posadziłam wszystkie cebule, takimi plackami i to muszę zagospodarować, bo szkoda miejsca.
I nie mam pomysłu co posadzić nad nimi, jestem chętna na propozycje.
Zrobiłam też przesadzanki, słoneczniczek Loraine Sunshine dałam pod płot, a trzęślicę w zwolnione miejsce.
Na rabtę łączkową dałam pozostałe trzęślice, w nogach mają tulipany.
Nie wiem Gogo czy dobrze kumam o co pytasz w związku z tulipanami--ja robię tak najpierw sadzę niezapominajki lub jakies byliny a potem między to wciskam tulipany byliny startują póżniej więc potem przykrywają już przysychające liście tulipanów--tulipany w niezapominajkach wyglądają świetnie--bo teraz jeśli chcesz tam coś wsadzić to pokaleczysz tulipany
Tu lepiej widać trawę-niespodziankę w prosie rózgowatym, ciekawe jaka to.
I trochę zielonego.
Funkia So Sweet, moja ulubiona, zapomniała, że jest jesień
I niezawodna bergenia
Witaj Małgosiu
Dziękuję za podpowiedź, o niezapominajkach nie pomyślałam, a mam nasiona, to wysieję
Bardziej myślałam o małych sadzonkach, w jednym miejscu dałam takie maluszki ostrogowca czerwonego.
Mam też złocień maruna, ale placków mam jeszcze 6, może coś jeszcze zasugerujesz.
Też bym chciała wcisnąć cebule w mój busz bylinowy, ale mam bardzo kamienistą ziemię i dołka sadzarką za nic nie zrobię, stąd placki.