Qulleczka
14:16, 11 lip 2018

Toszko, absolutnie nie mam do Ciebie pretensji, że nie odpowiedziałaś! Przepraszam, jeśli to tak zabrzmiało, nie było moją intencją. Absolutnie nie. Po kolei mi się pytania pojawiały i w końcu się ich zebrała taka lista...
Wiem, że robisz to dobrowolnie i hobbystycznie, więc nawet mi do głowy nie przyszło, żeby czegoś od Ciebie wymagać!
Co do mieszania to wiem, że nie mam co do kilograma odmierzać, po prostu zastanawiam się, że jak będę potrzebowała 60m3 wypełnienia na działce, to w jakich mniej więcej proporcjach. Czy jeśli ziemi popieczarkowej będzie jakieś 30-40m3, do tego 2 tony obornika i reszta kompostu, to na 200m2 będzie OK? Wiadomo, że jeśli po przekopaniu tego razem nadal będzie mi się wydawało, że jest piaskowo, to dorzucę jeszcze i jeszcze dobrego.
I żeby nie za dużo pytań było, to jeszcze jedno
Dorzucić trochę ziemi gliniastej, jak sugerowała Mariposa? 
Asiu specjalnie zostawione jest tyle, żeby sobie kosiareczka swobodnie przechodziła
Przynajmniej taki jest plan 
Co do carexów, to bardzo chętnie, też mi się spodobały
Tylko o ile żurawki jakoś odróżniam i mogę sobie szukać konkretnych niskich, to turzyce mi się takie wszystkie za wysokie wydają... Masz na myśli jakieś konkretne? 
Z jaśminowca nie zamierzam kulki robić, wbrew mojemu nickowi
Po prostu Babcia nie chce, żeby on był dużo wyższy niż jest, mam go tak podcinać, żeby był gęsty, pachnący i nie za wysoki
Tu w tym wątku o jaśminowcach dużo było 
Azalia mówisz?
A to obok to nie świerk tylko jodła koreańska
Też takie niedobre dla tej azalii?
Wiem, że robisz to dobrowolnie i hobbystycznie, więc nawet mi do głowy nie przyszło, żeby czegoś od Ciebie wymagać!
Co do mieszania to wiem, że nie mam co do kilograma odmierzać, po prostu zastanawiam się, że jak będę potrzebowała 60m3 wypełnienia na działce, to w jakich mniej więcej proporcjach. Czy jeśli ziemi popieczarkowej będzie jakieś 30-40m3, do tego 2 tony obornika i reszta kompostu, to na 200m2 będzie OK? Wiadomo, że jeśli po przekopaniu tego razem nadal będzie mi się wydawało, że jest piaskowo, to dorzucę jeszcze i jeszcze dobrego.
I żeby nie za dużo pytań było, to jeszcze jedno

Asiu specjalnie zostawione jest tyle, żeby sobie kosiareczka swobodnie przechodziła

Co do carexów, to bardzo chętnie, też mi się spodobały

Z jaśminowca nie zamierzam kulki robić, wbrew mojemu nickowi

Azalia mówisz?