Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 12:11, 02 maj 2014

Zimno dzisiaj i wietrznie. Słonko się przebija. Rano było 6 stopni, teraz jest 9, brr
Kupiłam sobie na targu w Augustowie zawilce od babci, i 2 petunie z czarnymi kwiatkami. Nie lubię jednorocznych, ale dla nich zrobię wyjątek U Kasi wygladały bosko, zobaczymy czy wygospodaruję dla nich kawałek miejsca w gruncie Najwyżej będą posadzone w donicy.

Miłego dnia! Buu uż jutro wracamy:/
Robertop 15:49, 02 maj 2014

Karola, widać, że nawet w weekend nie próżnujesz Ja na jedną hostę też chętnie się piszę Miłego odpoczynku.
popcorn 16:26, 02 maj 2014

Roberto, wizyta na augustowskim ryneczku to jeden z rytuałów wakacyjnych
Kupiłam 2 rodzaje miodu, "mrowisko" czyli stos faworków oblanych miodem, z rodzynkami i posypanych prażonym makiem. I drożdżowe bułeczki. I kawałek sękacza
Hostę wykopię tuż przed wyjazdem do Bożenki

pozdrawiam!
Robertop 18:32, 02 maj 2014

popcarol napisał(a)
Roberto, wizyta na augustowskim ryneczku to jeden z rytuałów wakacyjnych
Kupiłam 2 rodzaje miodu, "mrowisko" czyli stos faworków oblanych miodem, z rodzynkami i posypanych prażonym makiem. I drożdżowe bułeczki. I kawałek sękacza
Hostę wykopię tuż przed wyjazdem do Bożenki

pozdrawiam!

Ale smakołyki Z wrażenia zjadłem całą czekoladę Za hostę wielkie dzięki
popcorn 19:42, 02 maj 2014

część smakołyków pożarta
Bogdzia 21:55, 02 maj 2014

Mrowisko i sękacz jest zawsze w moim jadlospisie jak jestem na Podlasiu a roślinki wszędzie gdzie bym nie była.Pozdrówka.
Anita1978 21:58, 02 maj 2014

Jak pczytałam o tych smakolykach to normalnie ślinotoku dostałam....tym bardziej że dzisiaj miałam problemy żołądkowe i przymusowa dietę
16:33, 03 maj 2014
Karolina, u Ciebie znalazłam wiśnie Umbraculifera. Możesz mi powiedzieć jak się mają te wiśnie?? Zamierzam je sobie posadzić na moim przedogródku bo taki pomysł poddałą mi Aga.
popcorn 17:10, 03 maj 2014

Bożenko, no pycha było My też za każdym razem kupujemy A wielkiego sękacza przysłali nam na wesele znajomi stamtąd, ale nam było miło

Anitko, kuruj się! Nie zazdroszczę:/

Kalamandyno, moje wisienki mają się dobrze co roku większe, co roku kwitną, w ubiegłym roku nawet kilka wisienek - mniejszych ale smacznych - zjadłam z nich Moje też w przedogórku posadziłam, to trafiony pomysł moim zdaniem Bezobsługowe są

Właśnie wróciliśmy, rozpakowałam się i odpaliłam komputer. Idę puścić pranie i zajrzę do ogródka. Chyba włókninę z garażu trzeba wyjąć
Roślinki podrosły przez te 3 dni, niesamowite

pozdrawiam!
popcorn 17:55, 03 maj 2014

Okryłam co się dało. Warzywa w pierwszej kolejności, truskawki, kwitnące poziomki. Borówki amerykańskie. Rh w doniczkach schowam do garażu. W garażu zostawię też wczoraj kupione zawilce kwitnące i surfinie (?) czarne. Narzuciłam też starą narzutę na róże Eden, całe w pąkach. Po cichu liczę że ten przymrozek nie będzie duży, bo bardzo szkoda mi będzie roślin