Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Hogata 18:17, 03 maj 2014

popcarol napisał(a)
Mariusz przyjedzie do mnie w marcu z nagrodą w konkursie o trawach i zamówionymi właśnie (na rabatę przed domem):

nagroda:
Hakonechloa macra 'Mediopicta' 3 szt

Hej Karola. dawno u Ciebie nie byłam. Ale mam pytanko, bo wujek google skierował mnie do Ciebie. Zastanawiam się nad zakupem Hakonechloa macra 'Mediopicta' albo zielonej.

Możesz pokazać aktualne fotki twojej Hakonechloa macra 'Mediopicta. Jesteś z niej zadowolona?
popcorn 19:09, 03 maj 2014

hej Hogata!

wiesz, nie mam bladego pojęcia która z hakone to ta o której piszesz. Generalnie wszystkie hakone rosną u mnie tragicznie, nie wiem co im nie odpowiada pokażę może jeszcze dzisiaj...
Niemniej to z warunkami u mnie musi być coś nie tak, bo innym rosną i to ładnie!

Oto 3letnie sadzonki

kolejne 2 wyginęły zupełnie:/

pozdrawiam!
popcorn 19:30, 03 maj 2014

Parę świeżych fotek spod Augustowa

popcorn 19:34, 03 maj 2014

Już w domu.

Nakryte rabatki warzywne:

I borówki kwitnące:

W garażu nowe zakupy:

Na rabatce ten sam zawilec:

Lawenda ładnie odbiła po wiosennym cięciu

Dziwaczne tulipki z Holandii:

Koperkowa chyba będzie miała 1 kwiatek
Idę ją jeszcze przykryć:/
Bogdzia 20:44, 03 maj 2014

Ładnie okryłaś , a te tulipany w Amsterdamie kupiłas???
popcorn 20:57, 03 maj 2014

Bożenko, nie, w Holandii jak byłyśmy, nie kupiłam żadnych cebul - była wiosna, a je się powinno raczej jesienią sadzić przecież.. kupiłam te tulipki u nas na targu, jesienią, od babki która pracuje w Holandii i przywiozła trochę cebul w dobrej cenie. Moje wcześniejsze Carnival de Nice też od niej mam. Jak będzie jesienią, dam znać czy jakie tulipki ma Ale takie "dziwne" sprzedała w tydzień - rozmawiałam z nią jakiś czas po zakupie i zostały jej wtedy same "zwyczajne".

Okryłam też koperkową. Byle do jutra, mam nadzieję mrozu nie będzie!
Bogdzia 21:03, 03 maj 2014

popcarol napisał(a)
Bożenko, nie, w Holandii jak byłyśmy, nie kupiłam żadnych cebul - była wiosna, a je się powinno raczej jesienią sadzić przecież.. kupiłam te tulipki u nas na targu, jesienią, od babki która pracuje w Holandii i przywiozła trochę cebul w dobrej cenie. Moje wcześniejsze Carnival de Nice też od niej mam. Jak będzie jesienią, dam znać czy jakie tulipki ma Ale takie "dziwne" sprzedała w tydzień - rozmawiałam z nią jakiś czas po zakupie i zostały jej wtedy same "zwyczajne".

Okryłam też koperkową. Byle do jutra, mam nadzieję mrozu nie będzie!

Tak mi sie własnie wydawało ze żadnych cebul nie kupiłyśmyi dobrze zrobiłyśmy bo jak nie jest odpowiednia pora to bez sensu kupowac. Ja myślę ze u mnie mróz bedzie , zimno juz bardzo.
paniprzyroda 21:49, 03 maj 2014

Widzę że już w domu jesteś i pokrywałaś warzywa. Ja przykryłam tylko pomidory koktajlowe w gruncie, hortensje ogrodowe i cytryńca. Trudno, reszta musi sobie radzić. Przed chwilą wróciłam. Chłodno, chyba jednak będzie przymrozek.
Ładne zakupy, wyjazd jest jak najbardziej udany, jeśli wracamy z roślinami.
U mnie ruch przez te trzy dni i każdy z czymś wyjeżdża zadowolony
Anita1978 22:42, 03 maj 2014

Hej, fotki obejrzałam! Jantez okryłam truskawki, borówki i kliny palmowe i japońskie- sa jeszcze małe i te majowe przymrozki morza im listki! Ale na razie +4 , może nie będzie przymrozku....
Krys 23:05, 03 maj 2014

Karolina fajne foty z wyjazdu my właśnie wróciliśmy z ogrodu przykryliśmy sporo wrażliwych roślin ale coż całego ogrodu nie okryję .