Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Robertop 00:25, 05 maj 2014

Karola, U mnie przymrozków chyba nie było. Wszystkie rośliny w dobrej kondycji. Pomysł na nową rabatę też mi się podoba. Zamontowałem u siebie skrzynki w warzyniku. Pozdrawiam poweekendowo.
popcorn 06:37, 05 maj 2014

Roberto, zajrzę dzisiaj, fajnie! Pozdrawiam serdecznie!
Buu normalny tydzień przed nami.. cóż, trudno, zleci szybko zapewne...

miłego!
Agacia 08:11, 05 maj 2014

Szpinak super!
Żwirku bym nie sypała... uważam to za największy mój błąd... żwirek przechodzi coraz głębiej w ziemię, w korzenie, gdy cokolwiek dosadzasz zawsze dodatkowo coś się usypie, rośliny się rozrastają i i tak przykrywają ten żwirek, wygrzebywanie go to masakra i nie ma końca. Może zamiast żwirku tojeść rozesłana albo coś w tym stylu?
Dobrego dnia!
popcorn 08:20, 05 maj 2014

hej Agatko!

miłego, wzajemnie! Wiesz, chodzi mi o ujednolicenie tej rabaty. Więc albo żwirek po całości, albo zero żwirku... szmatę dam tam gdzie można i postaram się już nie ruszać - gdzie hortensje włóknina jest i nie dotykam Więc żwirek nie wędruje, raczej...
a jeśli usunę i stąd żwirek, to wieczne chwasty mnie wykończą to jedyna rabata na której pielę może raz w roku, wiosną - cośtam na włókninie wyrośnie. Latem samo więdnie i usycha z braku wody
No zobaczymy.

Dzisiaj nie było chyba przymrozku. Przed siódmą tylko 2 stopnie, ale na plusie.

Miłego!
popcorn 14:57, 05 maj 2014

Piękna pogoda. Chłodno, ale słonko grzeje na całego
Niedługo fajrant, dzień pracy za nami - wszyscy się wzięli ostro do pracy i sporo rzeczy "na już", bo przed weekendem nikomu się nic nie chciało, hihi.

Za godzinkę spadam po Młodą. I zacznę zbierac korę z rabaty do przeróbki, może coś jeszcze zrobię Gdyby tak codziennie godzinkę wygospodarować, to w sobotę bym skończyła? mm
popcorn 18:34, 05 maj 2014

Przy okazji zakupów spożywczych skusiłam się na klonika palmowego, zielonego Dissectum. Ten bordowy kupowany z Dziewczynami rok temu mi padł, jeszcze przed zimą Tego posadzę do donicy przed domem, (i będę chować na zimę, bo on kapryśny pogodowo jest), ale dzisiejszą noc spędzi jeszcze w garażu.

Idę nakarmić Młode i do ogródka, może głowa mnie przestanie boleć.
Nikita 20:23, 05 maj 2014

popcarol napisał(a)
Nie pytaj tylko jak ja zamierzam kopczykować róże na tym żwirze... tego jeszcze nie rozgryzłam

Carola, tylko słomiane chochoły ci zostały...
popcorn 20:34, 05 maj 2014

Magdo, rozgarnę żwirek na zimę, zrobię kopczyk, wiosną go zgarnę i rozsypię żwirek ponownie... ekhm. Innego pomysłu nie mam 7 róż na żwirku.. chyba jakoś przeżyję?? Trochę zbyt fajne odmiany róż, żeby ryzykować słomiane chochoły (no i skąd niby tę słomę wziąć??)

W każdym razie projekt rozpoczęty
Zebrałam 3 wiadra żwirku spod bergenii, rozwinęłam szmatę wzdłuż hortek, rozsypałam zebrany żwir. Wcześniej zebrałam korę która tam leżała (pod hortkami znaczy), jutro ją rozsypię pod cisami od ulicy - ale żeby to zrobić muszę odchwaścić tam... do soboty mi spokojnie zejdzie

Dzisiaj jeszcze tylko wbiłam patyki groszkowi, bo zaczynał się płożyć I idę poczytać Młodej - dzielnie rysowała na chodniku kiedy ja bawiłam się ze żwirkiem

Miłego wieczoru!
Robertop 21:32, 05 maj 2014

Karola, zobacz u mnie zdjecia roślin do reklamacji. Co o nich sądzisz?
popcorn 21:36, 05 maj 2014

Byłam, odpisałam!