Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

GabiK 11:16, 08 wrz 2011

U nas limelight wszędzie. Najpopularniejsza odmiana - pewnie w okolicach Warszawy dużo idących za modą.
popcorn 11:28, 08 wrz 2011

Może w łódzkiem dotrze moda niedaleko w sumie...
pozdrawiam
popcorn 10:17, 09 wrz 2011

Witajcie,
nowy dzień, a ja znów nic od wczoraj w ogrodzie nie robiłam Zimno, pod wieczór padało u nas, brr

Liczę ze weekend będzie ładny. Wprawdzie jutro jedziemy do Teściów, wiec raczej cebulowe będziemy sadzić u Teściowej na działce, ale popołudnie i niedziele spędzę we własnym ogródku.
Chciałabym zrobić te rabatę przy wyjściu i zacząć zdzierać trawnik w pasie wzdłuż podjazdu.... ale to robota na kilka dni (tj po 1-2h dziennie, po pracy...)
Może w końcu na jakiś aparat się zdecyduję i kliknę, bo zbyt duży wybór jest, a znów mi kilka lat posłuży...
no ale to w przerwie od pracy.

Moj gość od sadzonek bukszpanu znów wystawił aukcje - 1000 sztuk.
Waham sie czy znów nie zamówić 50 szt, tyle ze ziemi pod ich sadzenie nie zdążę przygotować...

http://allegro.pl/bukszpan-zimozielony-25cm-super-cena-i1812481843.html

Miłego dnia wszystkim! Piątek weekendu początek
Gardenarium 10:54, 09 wrz 2011

Ja tylko zawsze się boję, że zdjęcie sobie, a sadzonki przyjdą jak do Myszorka, chore i zagrzybione a w dodatku jakby na nóżce. Bieda z nędzą.

Napisz koniecznie czy takie dostałaś jak na zdjęciu

Instagram Ogrodowiska
popcorn 11:20, 09 wrz 2011

Witaj Danusiu,
dzięki za odwiedziny Już zamówiłam u tego gościa, rosną sobie 3ci tydzień, bardzo ładne, jak na zdjęciu Teraz myślę o zamówieniu kolejnej partii... Nie wrzucałabym linka gdybym nie była pewna

Co myślisz o moich poczynaniach ogródkowych? Stwierdziłam ze albo nie zaglądasz, albo zaglądasz i nic nie piszesz bo szkoda słów

pozdrawiam
popcorn 12:43, 09 wrz 2011

Rabatka po drugiej stronie wyjścia do ogródka zrobiona. Brakuje tylko wyższej (50-60 cm max.) trawy z tyłu. Chciałam dać mozgę trzcinowatą (paski biało-zielone), ale zastanawiam się nad red baron (mam 3 sadzonki do przesadzenia sprzed domu). Lepsza chyba bialo-zielona, czerwona gryźć się będzie z czerwonymi żurawkami, prawda?

GabiK 13:17, 09 wrz 2011

A mozga Ci nie zje tych żurawek? Nie jest u Ciebie ekspansywna?

Imperata chyba rzeczywiście będzie tam nie bardzo.
popcorn 13:32, 09 wrz 2011

hej Gabi,

Red baron by się gryzł kolorem, sprawdziłam. A mozga jest ekspansywna, ale ja lubię niestety - przed domem usunęłam, kilka sadzonek w doniczce sobie zostawiłam
O rozplenicy myślałam, ale nie chce żeby się zwieszała zbytnio... miskanty zbyt wysokie, mam tam okno... może mozga w zakopanej doniczce bez dna?
GabiK 14:24, 09 wrz 2011

A może misknat gold bar? To taki mały zebrinus?
Wygląda tak:
http://www.ogrodkroton.pl/towar.2858.miskant.gold.bar.-.miskanthus.gold.bar.html
popcorn 14:43, 09 wrz 2011

Fajny! Jeśli go znajdę w okolicy to już wiem co będzie
Dzięki, Gabi!