Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

KasiaWB 22:19, 19 maj 2012

Ale super spotkanie mieliście właśnie oglądam również czekam na fotki roślinek pozdrowionka
Agacia 07:05, 20 maj 2012

Wow, ale super!
mira68 07:19, 20 maj 2012

Super spotkanie prześledziłam na wątku spotkania
popcorn 07:35, 20 maj 2012

Moniko, Kasiu, Agatko, Mireczko - super było! Muszę zobaczyć do wątku Bogdzi - sama robiłam fotki roślinkom głównie
Dzisiaj na pewno sfotografuje rośliny które przywiozłam - trochę tego jest!
Miłego dnia!
popcorn 08:21, 20 maj 2012

O, tu jestem:

A to parę wczorajszych fotek u Bogdzi:

Na tej ławeczce mogłabym zamieszkać - w takim otoczeniu! Pachniało przepięknie!

A to rośliny i miejsca które szczególnie mnie zachwyciły u Bogdzi:

Taką maleńką szałwię dostałam od kogoś (Ktosiu Darczyńco ujawnij się! Dostałam od Ciebie kilka sadzoneczek za które dziękuję, ale pomieszałam Cię z innym Ogrodomaniakiem i nie wiem kim byłaś

popcorn 08:30, 20 maj 2012

I jeszcze:
Świerk inversa, który był wielki i płożył się dookoła - niesamowity!

Wijący się wśród rabat trawnik - bez jednego chwasta. Nie wiem jak Bogdzia to robi, ale żadnego chwasta nie widziałam u niej!! niesamowite!

Powojnik bylinowy - może kiedyś wysępię od Bogdzi sadzoneczkę (dostałam za to perukowca, derenia i te niebieskie dzwoneczki do skalniaka):

Niesamowote kolory wielkich kwitnących azalii:

Buk purpurea pendula - może go gdzieś wcisnę u siebie??

A to sterta roślin - widoczne bukszpany variegata kupione przez Irenki męża (dziękuję gorąco! posadzę zgodnie z radami!), wielkie funkie od Roberta (wielkie dzieki! podaj prosze adres na priv dosle te nasionka ktorych nie wzielam), funkia i irysy od Weroniki (duza buzka!) 3 wielkie sadzonki traw od Danusi (zamiast nagrody od MAriusza Surowinskiego , reklamowka tojesli zoltej i bluszczu od Eli (zaraz sadzę! wczoraj skropiłam woda, czekaja w cieniu) i kilka mniejszych od Tajemniczego Ofiarodawcy (rozmawiałyśmy ale nie wiem kim byłaś -dziękuję!) Na końcu moje rośliny które tam stały wcześniej

Agacia 08:53, 20 maj 2012

Fiu fiu fiu!
Agacia 08:57, 20 maj 2012

Brak już mi słów, by zachwalać ogród Bogdzi

Buk fioletowy - kuszący, ja natomiast się zastanwiam nad świerkiem inversa. Mam na oku ładny okaz, cena też do łyknięcia, ale takie drzewa nie lubią konkurencji Też nie wiem czy się miejsce 'znajdzie'

Spotkanie do pozazdroszczenia

Ładnie ze strony Danusi, że sprezentowała Ci te trawy Klasa
Milka 12:58, 20 maj 2012

Karola, pozdrawiam i dziękuję
popcorn 12:59, 20 maj 2012

Hej Agatko!
Ogród przepiękny! Ale zupełnie inaczej wygląda w rzeczywistości, zresztą poukładałam sobie co gdzie
Świerka inversa też bym chciała, ale on to już spory rośnie - na wysokość to jeszcze nie tak źle, ale potem te płożące gałęzie (u Bogdzi ze 3-4m średnicy) musiałabym pewnie ciąć...
A w jakiej cenie taka inversa?

Danusia - nie musiała, bardzo miło z jej strony! Głupio mi trochę było, ale wzięłam teraz rabatę pod te trawy przygotować muszę, nie będę wciskać na tę przed domem, zrobię specjalną trawiastą. Tylko wykopać co tam rośnie muszę, dodać kompostu i posadzić wszystko na nowo. Przypilnuję żeby Młoda zjadła obiad i zabieram się