Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

GabiK 12:42, 30 maj 2012

Moja wczoraj zdarła z siebie pomarańczowe spodnie i oświadczyła, że tylko w zielonych wyjdzie. Bo to jej ulubiony kolor teraz.
Owoce w wiekszośc pożera, sporo warzyw też.

Czy poziomki potrzebują dużo słońca? I ile wody? Bo myślę nad jakąś donicą z poziomkami - to trudno kupić w sklepie, a pyszne jest.
popcorn 12:49, 30 maj 2012

Gabi widzę że wszystkie 5latki mają "swoje za uszami" Dobrze że Laurka w jakichś spodniach chodzi Był okres że wyjmowałam z szafy co uważałam, ubierała i było ok, ale teraz wstaje sama, ubiera co uważa, a ja nie mam siły/ochoty rano jej przebierać... i jedziemy do przedszkola

Z owoców tylko jabłka, banany, pomarańcze, arbuz i chyba tyle... żadnych pestkowych czy drobnych...
Warzywa w większości je, prócz surówek i sałaty (bo nie umiem zrobić takich dobrych jak ciocie kucharki w przedszkolu

Poziomki lubią słońce i umiarkowaną ilość wody - nie mogą mieć za sucho jak zawiązują owoce, bo będą marne. W półcieniu ewentualnie też mogą rosnąć, ale będzie mniej owoców. Fajny pomysł z donicą
jotka 12:50, 30 maj 2012

GabiK napisał(a)
Moja wczoraj zdarła z siebie pomarańczowe spodnie i oświadczyła, że tylko w zielonych wyjdzie. Bo to jej ulubiony kolor teraz.
Owoce w wiekszośc pożera, sporo warzyw też.

Czy poziomki potrzebują dużo słońca? I ile wody? Bo myślę nad jakąś donicą z poziomkami - to trudno kupić w sklepie, a pyszne jest.

Ja mam jedna grządkę w słońcu a drugą w półcieniu i te w półcieniu zdecydowanie mają się lepiej
Myślę, że półcień to i wilgoci więcej Garstka własnych poziomek sto razy lepsza od kilograma kupnych owoców
jotka 12:52, 30 maj 2012

No to biedna Gabi - 1:1 Co ona teraz zrobi??? Może ktoś jeszcze zabierze głos w sprawie poziomek ????
GabiK 12:55, 30 maj 2012

Hihi, tak to jest. Nie dość, że informacje teoretyczne często sprzeczne, to i praktycy się różnią.
Trzeba samemu spróbować.
popcorn 12:58, 30 maj 2012

Jasne Kup i jak w donicy to mozesz przestawiac
Swoje w słońcu podewam - moze to dlatego dobrze im A sasiadka ma takie same (razem kupowalysmy) zacienione przez róże i ma polowe owocow tych co na moich krzaczkach... stad moj wniosek
nika 13:14, 30 maj 2012

Gabi ja co roku sadzę poziomki w donicy dla mojego synka i co roku ładnie owocują nawet do października Trzymam raczej na słońcu, ale nie zpominam o podlewaniu Tak więc kupuj koniecznie

noemi 13:18, 30 maj 2012

Potwierdzam,poziomki mam w donicy, od mamy przywiozłam, świetnie owocują , są na słońcu i podlewam codziennie wieczorem
popcorn 13:20, 30 maj 2012

właśnie namówiłam Mamę na poziomki - kupię i przywiozę
Pozdrawiam Was serdecznie!
popcorn 13:50, 30 maj 2012

Turzyca Carex Siderosticha Variegata od Irenki już w ziemi - dziękuję!

Poziomki - słabe fotki, ale są...

Lilie kupione w Biedronce za grosze pięknie rosną. Muszę pamiętać by za rok w marcu kupić więcej - wszystkie białe

Nie wiem dlaczego lilie u mnie w 1wszym roku rosną przepięknie, a potem w gruncie w roku kolejnym marniutko Chyba słaba ta ziemia jednak

Tawuły japońskie się rozszalały i podwoiły swoją wielkość - po kwitnieniu ciacham je na kulki

Jagoda kamczacka - tylko Duet w tym roku ma owoce, Wołoszebnica zmarzła albo coś - w każdym razie owoców niet. Duet:

A powojnik bylinowy kwitnie w najlepsze Ciekawe czy liście mu się przebarwią na bordowe jak u Bogdzi?