Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Agacia 22:34, 30 maj 2012

Hej, no i o zgrozo wykasowałam maila z danymi, ale na szczęście na aukcji są wszystkie namiary:
http://allegro.pl/bukszpan-zywoplot-10-15cm-pewne-producent-i2371730372.html
Swoją drogą w marcu sprzedawali po 1.25 10-15cm i 2.49 25cm. Może na jesieni obniżą. Dziwne, że kopane i teraz podnieśli cenę...
viva 23:28, 30 maj 2012

Też kupowałam u tego producenta bukszpany wiosna, wszystkie pięknie przyjęły się i maja przyrosty, ale widzę, że pani podniosła cenę. Wiosną sadzonki 10 -15 cm kosztowały 1,50.
Jak zrobimy reklamę na forum, to cena jeszcze wzrośnie, a chciałam jeszcze dokupić jesienią
popcorn 10:02, 31 maj 2012

Agatko - ja mam drugi kran bezposrednio przy warzywniku (pomyslalam!) ale nie dziala - musze zmotywowac M, bo costam bylo nie tak i kranika niet
Poprosze o namiary Szukalam po uzytkowniku, ale wyszukiwarka nic nie znajduje Moje poziomki rosna za plotem, na prostokacie wyrwanym chwastom (poletko po zmrozonych pomidorach), wygladaja tak - o ile cos widac fota zza plotu:

Rosną
Nika, Viva - dzięki za info! Więc pewnie u niego też kupię
popcorn 10:06, 31 maj 2012

O, są namiary. Dzięki! Moze jak pogadam i przy 100 szt ciut obnizy

Popstrykałam dzisiaj rano trochę, bo chwalę się (znów!!!) zakupami u mojej pani ogrodniczki z bazarku. Jak tu można przejsc obojetnie skoro miala z 5 gatunkow funkii? I tak kupilam tylko 3 i to po 1 z gatunku? Za to 2 z nich rosna sporych rozmiarow (u Irenki rosnie mega funkia - tez taka chce!
Poniewaz liscie ciut przypalone u tych duzych, za 3 doniczki zaplacilam 30 zl, po 10 zl/szt

Owoce się "robią"

Moja szpalerowa jabłonka pierwszy raz zawiązała owoce

I pierwsze brzoskwinie na drzewku które miało iść pod topór na wiosnę

I poziomki kolejne niedługo

I pierwsze cukinie żółte:
GabiK 10:15, 31 maj 2012

Karolinko, jaka produkcja. Głodni chodzić nie będziecie.
popcorn 10:18, 31 maj 2012

Hihi, Gabrysiu W lecie odzywiam sie glownie owocami, szkoda ze Mloda gardzi Ale dzielnie zrywa i nam podtyka, czasem tez niedojrzale W sumie jest po 1-2 krzaczki wszystkiego, ale wystarczy mysle na takie "skubanie" przy okazji obchodu ogródka Uwielbiam to! Jak dokupimy kawałek działki jeszcze miejsce na maliny zrobić muszę
coli 11:13, 31 maj 2012

Agacia napisał(a)
Hej, no i o zgrozo wykasowałam maila z danymi, ale na szczęście na aukcji są wszystkie namiary:
http://allegro.pl/bukszpan-zywoplot-10-15cm-pewne-producent-i2371730372.html
Swoją drogą w marcu sprzedawali po 1.25 10-15cm i 2.49 25cm. Może na jesieni obniżą. Dziwne, że kopane i teraz podnieśli cenę...

ile sadzonek trzeba kupić na 1m żywopłocika? Wyglądają na takie mini mini
popcorn 11:24, 31 maj 2012

Małe, ale urosną A przynajmniej się przyjmą, nie to co moje 35-40 cm kupowane rok temu
Sadze wg uznania, Danusia radzi by galazki sie stykaly - wtedy jest efekt od razu. Ja na pewno tak nie posadze tylko rzadziej, na efekt poczekam
pozdawiam!
popcorn 11:42, 31 maj 2012

Moja nowa rabata - będzie ładna jak się rośliny rozrosną, teraz wygląda tak:

Trawy, rozchodniki, bukszpany variegata w roli glownej. Na dole hakone

Rh kwitnie jak szalony - kupiony jeszcze w Warszawie

Oleander mocno przycięty wiosną (wyciągną się do słonka) ładnie odrasta i spędza lato na tarasie.

Żurawkowa rabata - czosnki przekwitły, ale 3 tygodnie były ozdobne

Różany żywopłot kwitnąć zaczyna

Pęcherznicę Diabolo uwielbiam - nawet jak nie kwitnie. A teraz kwitnie! Tylko czemu ona taka wielka rośnie...

Borówki będą!

I owoce morwy

I całe drzewo - musimy mu zrobic porzadną podpórkę.
Juzia 11:48, 31 maj 2012

Karola kanciki by się przydało porobić!!!! Hehe