Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 11:53, 31 maj 2012

Ano przydało Pod różami są, a tutaj znowu trzeba - robilam końcem marca jakoś, ale zarosły Dzieki

Chyba tutaj kupię te bukszpany - w doniczkach i ciut wieksze chyba? I jakies 35 km ode mnie, pojadę sama???

http://allegro.pl/bukszpan-buxus-lisciaste-doniczka-bukszpany-i2337774177.html
mira68 12:59, 31 maj 2012

Karolino Twój ogród zielony a hosty super
popcorn 13:04, 31 maj 2012

Mireczko dziękuję Zielony! Ale trawnik powoli się poddaje, jego nie podlewam... może trzeba???
bacowa 16:28, 31 maj 2012

Karolinko , pokazywałaś swoją pasychandre , to zobacz jak rośnie moja
sadzona tydzień po twojej ,jest w słońcu ,ale ma bardzo dobrą ziemię
Ten suchy badyl co pokazałaś na 2 zdjęciu radzę obciąć , odrośnie nowy ładny .
pozdrawiam E
Milka 16:59, 31 maj 2012

Karolina, cieszę się, ze trawka dotarła ona szybko się rozrośnie;
hosty kupiłaś super i juz widać, że będą giganty
jeszcze nie dotarła przesyłka, ale może dziś jak M. wrócił, to jest

dzięki
ell 17:10, 31 maj 2012

Widzę Karola, że masz takie same chciejstwa jak ja.
Zaraz wrzucam do siebie.
popcorn 18:20, 31 maj 2012

Ewo ale mi glupio Widzisz moja ziemia marna... ale moglam im podsypac dobrej przy sadzeniu - nie zrobilam tego, myslalam ze sobie poradza... Moze podsypie im teraz kompostu? Pomoze? Ostatnio ziemie pomiedzy nimi wysciolkowalam kawalkami drewienek, mysle tez pomoze - nie bedzie tak szybko przesychac... wczoraj podlewalam!
Irenko licze ze dzisiaj bedzie przesylka - musi byc! W koncu to priorytet, nie wierze ze akurat tej przesylki nie dostarcza w terminie... daj prosze znac
Elu musze zobaczyc u Ciebie
Borbetka 18:32, 31 maj 2012

Agacia pisała o bukszpanie z Allegro. Ja tam też kupiłam i bardzo sobie chwalę. Był świetnie zapakowany i wszystkie sadzonki mi się przyjęły. Zobacz na stronie 28 w moim wątku mały żywopłocik. Ja sadziłam co 30 cm i jest już dość gęsto tak się rozrósł. Jak na drożdżach normalnie, a mam go w półcieniu.
popcorn 19:03, 31 maj 2012

Borbetko u Ciebie jest przepieknie, ale to ju pisalam Zaraz zobacze ten zywoplocik.
Zaluje teraz bardzo, ze w ub roku kupilam 50 szt duzych, 35-40 cm bukszpanow. Czesc - pewnie ponad 15 juz od wiosny wyrzucilam, wyschly po zimie... choc wydawalo mi sie na jesien ze im dobrze... Moze za malo podlewalam od wczesnej wiosny, ale takie male na pewno szybciej by sie przyjely... teraz kupie male. Dzieki!
Agacia 19:25, 31 maj 2012

Karolina, ja bym kupiła te doniczkowe. Posadzisz teraz, więcej czasu przed zimą na przyjęcie, a cena taka sama.
Trawnik - poza podlewaniem, napowietrz!

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/306-napowietrzanie-trawnika

P.S. Jak wklejasz link, to pewnie używasz tej ikonki z globusem w edytorze? Te linki nie działają. Wklejaj 'bez niczego' i wtedy normalnie przekierowuje