Aniu te mocno ciachnięte schną. Te które oszczędziłam puszczają

Dzisiaj przy pieleniu się im przyjrzałam, zdecydowana większość ruszyła! Słabe i małe te przyrosty, nie na wszystkich gałązkach, ale są!

Uff!
Noemi - trudno, to tylko jeden z tych droższych padł. Reszta rośnie, jeszcze 1 kulka na pniu podejrzana... dzisiaj jej nie obejrzałam, ale zrobię to jutro - może też mnie zaskoczy i ma maleńkie przyrosty!
Dzisiaj pieliłam przed domem. Posadziłam 4 nowe funkie i przy okazji wyrwałam na tej sporej rabacie 2 10-litrowe wiadra chwastów... nie wiem czemu one tak rosną

Koszenie przeniesione na jutro, M przy okazji miodobrania nadwyrężył sobie bark (kiedyś skręcany na śruby po wypadku na snowboardzie...) i go boli... więc odpuściłam

Jutro - może? Właśnie popadało...podleje świeżo posadzone rośliny
Porozmawiałam z sąsiadką i pod jej wpływem
posadziłam pierwsze bukszpany wzdłuż podjazdu

Nie skończyłam bo ziemia mi się dobra skończyła (worek do podsypania zużyłam) i zbierało się na deszcz. I dziecko musiałam spać położyć

Pochodziłyśmy trochę - okazało się że wzdłuż podjazdu jest 11 "dziur" po wykopanych tujkach Danica i dokładnie pośrodku nich 10 miejsc z koszykami z tulipanami. Więc sadzę bukszpany - mam 22 więc 1 zostanie - w te miejsca - po tujkach i po koszykach z tulipanami

Idealnie! Kilka fasolek przeniosłam do warzywnika, a reszta niech sobie rośnie

Nawet mierzyć nie musiałam, bo robiłam to rok temu - sadząc tujki a potem pośrodku nich tulipanowe koszyczki

Ale się udało
Jak świeżo przesadzone bukszpany będą ocienione po bokach przez miesiąc, nic im chyba nie powinno być? Tam wieczne słońce, myślę będzie dobrze!! Pogoda nierówna, ale jutro kupię dobrej ziemi i wieczorkiem sadzę dalej

A jak opróżnię rządek przed domem z dużych bukszpanów, posadzę świeżo kupione 100 małych w tym miejscu. Mam nadzieję wystarczy, gęto nie będą... ale urosną
Cieszę się

Dobrego wieczoru! 1:1 - kątem oka obserwuję... TV nie mamy, ale M. ogląda mecz Polska-Rosja w internecie

Mało jest okazji kiedy TV by się przydała, to jedna z nich...