Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 09:36, 18 cze 2012

Elu pomidorki które zmarzły zmarzły, 4 odbiły i są brzydkie, małe i krzywe, ale niech sobie rosną. Na razie nie ma co podwiązywać
Na rabacie bukszpanowej mam jednego koktajlowego, ma malutkie zawiązki pierwszych owoców, rośnie
W sobotę kupiłam 2 nowe krzaczki odm. Bohum krzaczaste, samokończące podobno nie wymagające palikowania - z zamiarem uprawy ich do góry nogami. Może dzisiaj zapoluję na wiaderka
Miłego dnia!
agniecha973 09:58, 18 cze 2012

Karolina, zdj. cisów wstawię u Ciebie. Myślę, że nic przeciw nie będziesz miała, a jak przyjdą od tego pana, to łatwiej Ci będzie u siebie porównać.

To jeden z moich 3 szt. kupionych w kwietniu. Teraz takie cenią już po 56 zł. Wysokość realna liczona bez doniczki, czyli od poziomu ziemi to około 100 cm

Tu stoi 5 szt. kupionych w piątek i na końcu ten mój wcześniejszy. Widać, że są drobniejsze, ale i tak uważam, że są bardzo ładne.

A tu trzeba się przypatrzeć, gdzie kończy się ten niższy, bo niestety zdj. zrobiłam na tle wyższego. Ten piątkowy ma około 85 cm.

Te Dawidy, które pan Ci proponuje na pewno są mniejsze i rzadsze. Ciekawa jestem jak zrobi zdj.

popcorn 10:01, 18 cze 2012

Tawułki - miniaturki bardzo mi się podobają

Przesadzone spod Rh bordowe żurawki - ciekawe czy w słońcu będą równie dobrze rosły...

Tu więcej żurawek - wszystkie spod Rh się nie zmieściły...

I dalej ta sama rabata:

Bordowe szaleją żółte nie chcą W tych samych warunkach

Uzupełniona obwódka bukszpanami z nomi:

Różany żywopłot kwitnie non-stop:

A od sąsiada strony sadzone moje groszki kwitną i dojrzewają:

popcorn 10:03, 18 cze 2012

Agnieszko bardzo Ci dziękuję za fotki! Wszystkie cisy piękne, zdrowe i gęste, a ten ostatni, najwcześniej kupiony wymiata! Takie u nas są po ok 100-150 zł/szt... a generalnie to nie ma, bo już nie do kupienia, zostały same po 200 zł
Gość się nie odzywa, zaraz im poślę maila i smsa z prośbą przypominajką
KasiaWB 10:10, 18 cze 2012

popcarol napisał(a)
Kasiu zbieram się do usunięcia włókniny, ale strasznie mozolnie mi to idzie Jak zamówię nową korę to pozbędę się jej definitywnie, ale to po wakacjach. Bo jak zdejmę i wyjadę, to po powrocie nie ogarnę tych chwastów
Rośnie wszystko, niektóre rośliny wolniej inne szybciej, ale rosną Za parę lat będzie fajnie

pozdrawiam serdecznie!

Ja myślę,że nie za parę lat, a już w przyszłym roku będzie busz zobaczysz a zmiany jakie poczyniłaś od ubiegłego roku są bardzo widoczne i pochwały się należą pewnie sama też to widzisz ja u siebie również widzę rozwój ogrodniczy w raczej dobrym kierunku ))) tylko jeszcze nie mogę się do końca realizować ze względu na budowę,ale jak się kiedyś w końcu skończy to poszaleję tak jak Ty
stale Ci kibicuję
popcorn 10:14, 18 cze 2012

Kasiu dzięki wielkie!
Ja Cię podziwiam że mimo budowy masz czas i chęci i piękny zielony zakątek! Super że macie blisko na budowę, my jeździliśmy tylko na sobotę bo to jakieś 170 km było i po pracy z małym dzieckiem nie było szans I z działką mogłam podziałać dopiero po wszystkim, w ub roku były tynki robione dopiero... na szczęście rośliny rosną!
Powodzenia i zapraszam A buszu nie mogę się już doczekać Na razie mam busz jak wracam po kilku dniach i patrzę na trawę i chwasty
KasiaWB 10:18, 18 cze 2012

Karolinko, przy okazji cisów, to proponuję żebyś popatrzyła na targowiskach roślinnych, bo ja tak okazyjnie i przypadkowo kupiłam w sobotę cisy, wprawdzie małe jeszcze, ale urosną ) ale cena 3zł/sztuka nie pozwoliła mi odejść z pustymi rękami ) za takie same albo nawet mniejsze w zeszłym roku płaciłam (po rabacie) 9 zł.
Pozwolę sobie pokazać jedno zdjęcie

popcorn 10:21, 18 cze 2012

Kasiu cudo!!! Ja polowałam wiosną i za chude ale ciut wyższe od Twoich, ale jednak patyczki płaciłam 4,79 czy jakoś tak... i byłam mega szczęśliwa
Cisów u nas nie ma, bazarków i targowisk już zwiedziłam trochę, kilkunastu szkółkarzy atakowałam telefonicznie i nic
Takie jak pokazujesz kupowałam po 9 zł w Oświęcimiu w ub roku... Za 3 zł kupiłabym bez mrugnięcia okiem ... ale nie ma
Twoje skąd jeśli mogę spytać? (może być na priv) choć pewnie daleko... chyba że namiar tel na szkółkarza masz?
KasiaWB 10:24, 18 cze 2012

popcarol napisał(a)
Kasiu dzięki wielkie!
Ja Cię podziwiam że mimo budowy masz czas i chęci i piękny zielony zakątek! Super że macie blisko na budowę, my jeździliśmy tylko na sobotę bo to jakieś 170 km było i po pracy z małym dzieckiem nie było szans I z działką mogłam podziałać dopiero po wszystkim, w ub roku były tynki robione dopiero... na szczęście rośliny rosną!
Powodzenia i zapraszam A buszu nie mogę się już doczekać Na razie mam busz jak wracam po kilku dniach i patrzę na trawę i chwasty

Rozumiem Ciebie doskonale w każdym aspekcie to ja Ciebie podziwiam, że tak świetnie Wam poszło, a taki kawał drogi jeździliście - szok! ja mam.... 500 metrów w linii prostej ) ale trudno mi teraz łączyć pracę zawodową z opieką nad dzieckiem i jeszcze działka, no ale Mała idzie do przedszkola od września z czego i ona również się cieszy Nie wiem ile potrwa lat nasz budowa, ale nie martwi mnie to szczególnie, bo mamy ogródek )
Lecę teraz, ale będę zaglądać
popcorn 10:28, 18 cze 2012

Kasiu bez Teścia co 2-3 dni na budowie wyłapującego niedoróbki "majstrów" byłoby duuużo trudniej...
Dziecko w przedszkolu to super sprawa, moja Młoda prywatne żłobki i przedszkola zaliczała od 0,5 roku życia, więc miałam łatwiej. Trzeba było pracować żeby na raty kredytu było, zresztą w domu bym chyba oszalała
500 m w linii prostej... miodzio! Nic dziwnego że często jesteś, no i zielony ogródek się przydaje
Pozdrawiam!!