Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Milka 15:00, 18 cze 2012

ha, ha, ha świetnie napisane
te cisy wszędzie mają wysokie ceny; mnie one jakos smutnawo sie kojarzą i mam tylko jeden, pociachałąm go w kulę ale juz dołem ida odrosty!
popcorn 15:08, 18 cze 2012

Mnie też się średnio kojarzyły, jak i bukszpany - z niewymagającymi wieczniezielonymi krzaczkami na... cmentarz... ale zmieniło się to pod wpływem Ogrodowiska, patrząc na realizacje Danusi czy angielskie ogrody - bukszpany są wszędzie! Po sąsiedzku są 3 wypasione żywopłoty z cisa i zapragnęłam takiego u siebie
Z jednej strony już 70 maleńkich cisów rośnie (coś jak Kasi, ale wyższe i chudsze), sadziłam je końcem marca. A od drogi chciałabym szczelny ekran, na który nie musiałabym czekać z 8-10 lat Więc duże od razu. Ciekawe czy uda mi się je ściągnąć z tego Zgorzelca...

Ana 15:33, 18 cze 2012

Ale piękne te pergole fasolowe!
Milka 15:35, 18 cze 2012

popcarol napisał(a)
Mnie też się średnio kojarzyły, jak i bukszpany - z niewymagającymi wieczniezielonymi krzaczkami na... cmentarz... ale zmieniło się to pod wpływem Ogrodowiska, patrząc na realizacje Danusi czy angielskie ogrody - bukszpany są wszędzie! Po sąsiedzku są 3 wypasione żywopłoty z cisa i zapragnęłam takiego u siebie
Z jednej strony już 70 maleńkich cisów rośnie (coś jak Kasi, ale wyższe i chudsze), sadziłam je końcem marca. A od drogi chciałabym szczelny ekran, na który nie musiałabym czekać z 8-10 lat Więc duże od razu. Ciekawe czy uda mi się je ściągnąć z tego Zgorzelca...

Życzę powodzenia, ale sa inne rośliny, szybko rosną, można ciąć i formować i tańsze
popcorn 15:37, 18 cze 2012

Ania - dzięki
Irenko - ale ja chcę cisy Tam już rośnie 21 berberysów czerwonych, ale przestały mi się widzieć Chociaż może dam im szansę jak nie kupię tych cisów...
Buki i graby mi się w żywopłotach podobają, ale mój może mieć max 50 cm szerokości... No i liściaste trzeba często ciąć...
KasiaWB 16:55, 18 cze 2012

popcarol napisał(a)
Dokładnie jak piszesz - pamiętam jak kupowałam rozsady pomidorków i papryk od babeczki na targu, tanio, handlarka po sąsiedzku na nią gromy słała że psuje rynek takimi cenami

Jak będziesz u tej babki pamiętaj proszę o mnie? Zajrzyj, może mają większe cisy? Potrzebuję ze 15-20 dużych na żywopłot, lub 35 małych jak Twoje...
dzięki wielkie

Będę pamiętać zrobię rekonesans dopiero w sierpniu (jak pani wróci) i zdam relację, jak tylko będzie z czego ) zobaczę też przy okazji w innych miejscach i dam znać jak będzie warto. W tej szkółce co ja kupowałam 50 ubiegłorocznych pewnie mają, ale cena nie jest już tak atrakcyjna ja mogę kupować małe,bo narazie mi się nie spieszy, mogą sobie podrastać u mnie w kąciku zanim wylądują na docelowym miejscu. Napewno w szkółkach czy sklepach w Końskowoli czy w Puławach byś nakupiła ile chcesz, pytanie czy jesteś w stanie wybrać się tam dużym samochodem
Milka 17:14, 18 cze 2012

popcarol napisał(a)
Ania - dzięki
Irenko - ale ja chcę cisy Tam już rośnie 21 berberysów czerwonych, ale przestały mi się widzieć Chociaż może dam im szansę jak nie kupię tych cisów...
Buki i graby mi się w żywopłotach podobają, ale mój może mieć max 50 cm szerokości... No i liściaste trzeba często ciąć...

No tak, coś za coś kupuj zatem
popcorn 18:04, 18 cze 2012

Kasiu - pytanie czy to się w ogóle opłaca - taki kawał drogi. Dla paru złotych nigdzie nie jadę Ewentualnie kurierem może wyślą. Dzięki za pamięć! Jeśli nie kupię tych ze Zgorzelca będę cię prosić o pamiętanie o mnie
Irenko - gość się nie odzywa, mimo przypominajki mailem i smsem
popcorn 21:49, 18 cze 2012

M popryskał dzisiaj prawie wszystko przeciw mszycom... nawet jaśminowiec i fasola pokryte tym paskudztwem, fuuuj... Ja z Młodą podlewałam wodą z nawozem do bukszpanów bukszpany I doniczkowe przed domem. I przegadaliśmy pół wieczoru z sąsiadami "przez płot" . Fajnie było
Juzia 21:53, 18 cze 2012

Ja też pryskałam....Magusem