Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

agniecha973 12:55, 17 cze 2012

Karolina, zaskoczyłaś mnie tym, że on mówił o cisach David, bo moje miały w szkółce tabliczkę Hicksii. Ale pooglądałam w necie i są bardzo podobne, nie umiem rozróżnić, którą mam. Fajnie jak by Ci się udało. Dobrze o nim świadczy, że się skontaktował. Na miejscu obsługuje jego żona, też w porządku babeczka.
popcorn 13:03, 17 cze 2012

Dzięki Agnieszko! Mówił że te mniejsze to Dawid, ale ja ich też nie rozróżniam... wolałabym żeby były Hicksii, bo moje pozostałe to właśnie ta odmiana.. Dawid jak jest duży jest bardzo kolumnowy i wąski, ale to polska odmiana i dobrze sobie radzi w nasze zimy...
zobaczymy co przyśle, czekam Oddzwonił w piątek, w ciągu kilku dni obiecał przysłać zdjęcia
agniecha973 13:09, 17 cze 2012

Zrobię Ci zdj. z metrówką jak chcesz, bo już te co kupiłam w piątek są ponad 10cm niższe od moich, które Ci się spodobały, a tamte po 25 jeszcze mniejsze. Może one dlatego skromniejsze były, że to Dawid i jak piszesz bardziej kolumnowe będą.
ircia 15:42, 17 cze 2012

Oj Karolka - pracuś z Ciebie, a mówisz, że nic nie robisz
Poczytałam co piszecie o cisach. Mam u siebie Dawida - rośnie kolumnowo, bardzo powoli a igiełki ma żółto zielone. Teraz jego przyrosty są jaśniutko zielone - wrzuciłam fotkę na swoim wątku

mira68 16:37, 17 cze 2012

Czekam na fotki cisów może zobacze przed wyjazdem
popcorn 22:02, 17 cze 2012

Agnieszko - będę bardzo wdzięczna za zdjęcie! Super! Ciekawa jestem jak wyglądają I co przyśle ten człowiek i czy uda mi się je kupić - bo transport... bo za chwilę wakacje...
Ircia pracuję, pracuję, tylko się zżymam że czasu brak. Dzisiaj niedziela, popracowałam, ale chyłkiem trochę, bo niedziela A w tygodniu czasu nie ma, w soboty Teściowa obiadki zaprasza i jak tu nie jechać...
Zaraz zajrzę do Ciebie zobaczyć tego cisa

Mireczko - ja też czekam, niestety gość dzisiaj nic nie przysłał

Miłego wieczoru! Uff, jutro znowu poniedziałek...

Ale wszystkie bukszpaniki dzisiaj posadziłam Zrobiłam obwódkę przed domem - po obu stronach drzwi wejściowych, aż tyle miałam - 112 w sumie malutkich sadzoneczek. Tymi większymi z nomi uzupełniłam braki w obwódce od wschodniej strony (bukszpanowy zawijasik przy morwie na pniu). Nie są zbyt gęsto celowo, za rok-dwa powinien być efekt. Foty jutro, dzisiaj nie miałam już siły
popcorn 09:12, 18 cze 2012

Obwódki bukszpanikowe
Ignorujemy włókninę i braki żwirkowe

Z większych krzaczków z NOMI:

Z mniejszych z Alle:

Uzupełniony zawijasek wokół piennej morwy:

Która dojrzewa:
KasiaWB 09:29, 18 cze 2012

Karolinka, ale się wszystko zmienia u Ciebie a Ty pracujesz jak mróweczka jest dobrze, ale za rok będzie super efekt już się nie mogę doczekać gęściutkiego zawijaska )
w wolnej chwili zacznij pomału wycinać matę i tylko korą podsyp, bo jak wszystko podrośnie i się zagęści, to będzie o wiele trudniej i mozolna to robota, wiem coś o tym
popcorn 09:32, 18 cze 2012

Kasiu zbieram się do usunięcia włókniny, ale strasznie mozolnie mi to idzie Jak zamówię nową korę to pozbędę się jej definitywnie, ale to po wakacjach. Bo jak zdejmę i wyjadę, to po powrocie nie ogarnę tych chwastów
Rośnie wszystko, niektóre rośliny wolniej inne szybciej, ale rosną Za parę lat będzie fajnie

pozdrawiam serdecznie!
ell 09:33, 18 cze 2012

I jak z tymi pomidorkami?
Ja swoje na balkonie musiałam podwiązać, bo zaczynały się przechylać.