Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Gabriela 19:13, 17 paź 2012

Oczywiście że tak, ostrogowce w różach też, jak najbardziej, ja mam białego koło bladoróżowej Heritage. To są takie rośliny - wypełniacze, niezbędne na rabatach. Mam je też w liliowcach i koło zawilców, i w ogóle w paru różnych miejscach.
popcorn 19:14, 17 paź 2012

Super, dzięki! Będę więc polować na nasiona
bociek 19:18, 17 paź 2012

popcarol napisał(a)
Kasiu róże to - mam nadzieję - ostatnie zakupy ogrodowe w tym roku! Mam nadzieję
Ale pogoda w większości paskudna, czasu brak, więc po szkółkach i ogrodniczych nie jeżdżę To i okazji zakupów brak - na szczęście

Ja sobie tez przykrocilam pod katem wydatkow roslinnych. Koniec w tym roku Omijam ogrodnicze szeeeeeeeeeerokim lukiem, zeby nie powiodlo na pokuszenie
popcorn 19:28, 17 paź 2012

Hmm... jeszcze po kwaśną ziemię muszę jechać No i pewnie na jakąś wyprzedaż się załapię
Ostatnią w tym roku...
KasiaWB 19:48, 17 paź 2012

)) ja również szerokim łukiem stron w necie też nie oglądam - absolutnie!
Ale róże to bym kupiła..... Żartowałam ale kiedyś napewno kupię fajne zakupy zrobiłaś Karolinka jestem bardzo ciekawa Twojego ogrodu w przyszłym roku Pozdrawiam
Urszulla 19:55, 17 paź 2012

Ale szaleństwo Karola!
Ciekawa jestem róż, jak będziesz za rok fotografowała.
11stokrotka 20:09, 17 paź 2012

Hej Karola. Masz chyba najpopularniejszy wątek na tym forum .

I jak te róże - przyszły? Jaką kwaśną ziemię kupujesz?
Przypomnało mi sie, że pisałaś coś wcześniej o wysiewaniu niedźwiedziej trawy. Dobrze pamiętam? Jak się udało?
Jak byś planowała wertykulację na wiosnę, to może razem pożyczymy wertykularor?
Fajnie że u Ciebi Urszulla zebrała inspirujące zdjęcia z zestawieniami roślin. Zgapię ten post do siebie, OK?
To tak pokrótce, bo za tobą nie nadążam. Dostaję zadyszki

popcorn 20:35, 17 paź 2012

Kasia róże to chyba już raczej docelowo trzeba sadzić... chociaż okrywowe przesadzałam przedwczoraj, po roku niezbyt urosła im bryła korzeniowa... Ale cieszę się z tych zamówionych, mam tylko nadzieję zima będzie dla nich łaskawa... po ostatniej 7 krzaków róż wyrzuciłam (gdyby nie to nie miałabym miejsca na nowe
Ula - to naprawdę ostatnie tegoroczne zakupy. Mam nadzieję!

Małgosiu - yyy... jak coś robię to piszę, a jak piszę to ktoś skomentuje, zresztą same fajne dziewczyny tu zaglądają i dobrze nam się pisze I nabijamy kolejne stronki
Róże z alle mają być w piątek. Kwaśną ziemię kupić muszę pod borówkę amerykańską - przenoszę ją na kwaśną rabatę z warzywnika, gdzie przesycha i ma owoce wielkości jagód leśnych
Posiałam niedźwiedzią trawę - dostałam nasiona razem z reklamówką firmy zakładającej ogrody; rośnie, pokazywałam chyba jakiś czas temu, ale nie wygląda mi to wcale na niedźwiedzią trawę... jakaś trawa to na pewno jest, ale co? Musze ją przed zimą posadzić w gruncie, na razie mam w doniczce na parapecie...
Na wiosnę możemy pomyśleć o wertykulatorze, jasne!
Zgapiaj co tylko chcesz, nie wiem tylko czy cokolwiek z tego nadaje się do zgapiania
Bogdzia 21:41, 17 paź 2012

Jestem na bieżąco choc to wcale nie jest łatwe w Twoim przypadku. Pozdawiam.
Slawko 21:45, 17 paź 2012

popcarol napisał(a)
A hosty w donicy mam i ja

Ale śliczna ławeczka, no i hosta również pozdrawiam