Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 20:26, 20 paź 2012

Hej Renatko!
Szkółka Batko jest super, mam stamtąd Umbraculifery, ładnie rosną. I limke za 12 zl , która okazała się nie-limka Ale wybór i ceny maja fajne! Szkoda ze mam tak daleko.. czereśnia kolumnowa? Fajnie brzmi! Jeszcze żeby rosła tak jak deklarują! Jaka to odmiana, jak duże drzewko i ile placilas?

Kupiłam dzisiaj róże od pana z Łopatek 66; dla Shrekola tez mam (Przemku, zapraszam!). Dla siebie 1 Grahama Thomasa i 2 Szekspiry

No i temat remontu domku zakończony (decyzyjnie, chwilowo) - jeszcze jutro rozrysuje gdzie co ma być w łazience i gdzie płytki w kuchni i od poniedziałku panowie wchodzą Koza przywieziona, będą palić i farba będzie schnąc

Jutro może posadzę te róże (4 szt mam) i pościnam rudbekie... i posprzątamy w garażu... dobrze ze niedziela, bo dzisiaj zupełnie nie odpoczęłam - sporo rozmów, decyzji i jeżdżenia...
miłego!
vita 20:48, 20 paź 2012

popcarol napisał(a)
O matko, co ja zrobiłam, mutanta zaprosiłam do różanki! Może zmarznie

Ups! Zdaje się, że to ja próbowałam uśpić twoją czujność w sprawie Bonici, wszystko przez to, że u mnie nie rośnie! Dobrze, że jest Ania pod ręką, hihi.
popcorn 21:41, 20 paź 2012

Wiktorio - już posadziłam mutanta, niech rośnie! Najwyżej go będę ograniczać... czy róże się przycina? Wtedy pewnie nie kwitną Wiec muzę przesadzić w miejsce gdzie może mutant rosnąć? Tylko gdzie??...
ka1sia 21:48, 20 paź 2012

Hej, Karolinko! Miłej niedzieli Ci życzę! A różyczki...oj, pięknie będzie!
vita 21:51, 20 paź 2012

Właśnie, można przecież regulować wielkość róży cięciem! Karola....? O cięciu róż to masz jakieś pojęcie, bo dziwnie zapytałaś. Poczekajmy jednak na Anię, znowu coś mi wyjdzie nie tak.
KasiaWB 23:32, 20 paź 2012

No proszę jaki ruch - prace w ogrodzie, domku, zakupy, sadzenie się dzieje
Byłam, widziałam, narożną rabatę z wiązem też bym pozbawiła tego kawałka trawy pomiedzy i dokończyła rabatę
Udanej niedzieli buziaki!
popcorn 07:24, 21 paź 2012

Hej Kasia, Wiktoria, Kasia!

U nas mgliście i chłodno, czekam na słonko! Tylko wyskoczę róże zamoczyć, żeby po południu moc te 4 szt ostatnie posadzić I może w końcu resztę cebul?
Wiktorio niestety pojęcia nie mam nt ciecia róż, wiec tylko ze rabatowe się skraca na 20-30 cm wiosna, historyczne się zostawia, o ile nie przemarzły... i tyle Ale sie nauczę!
KasiuWB - narożna rabata przy garażu zostaje na wiosnę, zima, Was pomęczę jak to przeorganizować... może rzeczywiście jakieś płyty z macierzanka pomiędzy, żeby na skróty moc przejść po rabacie?

Milej niedzieli!
Agacia 08:45, 21 paź 2012

Miłej niedzieli Pracusiu!
popcorn 08:49, 21 paź 2012

Milej! Agatko - kiedyś trzeba, co ja poradzę ze tylko w niedziele nikt mi czasu nie organizuje Coraz cieplej się robi, mgły opadają, słoneczko wyszło! Idę moczyć róże
renatamama3 09:10, 21 paź 2012

Hej z ranka ,będzie piękny dzień ,róże się moczą ale dziś pójdą na docelowe miejsce.Czereśnia ma wielkość ok 1-1,2 docelowo podobno 4-6 metra podobno to nowość zaryzykowaliśmy cena 18 zł.Chcieliśmy jeszcze jarzębinę i wiśnię tą co ty masz Umbraculifery ale jakieś małe były ,pokaż swoją.