Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 11:29, 25 lis 2012

Zrobiłam przed chwilą trochę kancików za domem. Ze skoszoną trawą fajnie to wygląda, a ponieważ trawa już nie rośnie, to ma to szansę przetrwać do wiosny zobaczymy!
Bukszpanową prawie-kulę z donicy wsadziłam do gruntu, w miejsce rozchodnika którego dałam Kasi. Wygląda ok, może tam rosnąć
Ciąg dalszy kancików po obiadku

miłego dnia!
majkel0326 13:16, 25 lis 2012

Karolina,ostro pracujesz.Ja trochę odpuściłam,nastawiam się na wiosnę,trzeba będzie ruszyć z kopyta Wszystko przez ciągły brak czasu,dzień krótszy.Żurawki masz super,fajnie rozrośnięte.
kasik778 13:36, 25 lis 2012

popcarol napisał(a)
Zrobiłam przed chwilą trochę kancików za domem. Ze skoszoną trawą fajnie to wygląda, a ponieważ trawa już nie rośnie, to ma to szansę przetrwać do wiosny zobaczymy!
Bukszpanową prawie-kulę z donicy wsadziłam do gruntu, w miejsce rozchodnika którego dałam Kasi. Wygląda ok, może tam rosnąć
Ciąg dalszy kancików po obiadku

miłego dnia!

a ty dalej działasz ale pogoda taka piękna, że faktycznie można jeszcze co nieco zrobić w ogródku
życzę owocnej pracy, pa
popcorn 19:32, 25 lis 2012

Maju - żurawki wiosną ostro będę dzielić, mam kawałek grządki przy tarasie do zagospodarowania Przed cisami akurat 2 rzędy żurawek się zmieszczą

Kasiu - trochę się pokręciłam, ale 9 stopni na plusie było, nie mogłam w domu wysiedzieć Kancików trochę zrobiłam, podlałam pozostałe cisy, niedawno sadzone borówki amerykańskie i żurawiny pod nimi, wykancikowałam obok. Posadziłam do gruntu chryzantemę z doniczki, tę przebarwioną na różowo. Może przeżyje?
Miałyśmy robić z Młodą pierniczki, ale zabrakło nam jajek... może jutro?

miłego wieczoru!
anipla 02:37, 26 lis 2012

Klony samosiejki mówisz ...jak spadają nasionka to ja mam zamiast trawnika klonownik...(3 klony za płotem a było 5)
Pozdrawiam
Anita
popcorn 07:36, 26 lis 2012

Anitko nasze samosiejki miały 2,5-3,5 metra... Odbijają z korzenia, wystarczy kawałek zostawić... jak kupowaliśmy działkę był tu klonowy zagajnik... masakra Ale już - na horyzoncie zero klonów, chociaż te za płotem M ściął, bryła korzeniowa w ziemi... ale wykopanie jej to zadanie na wiosnę...

miłego dnia! poniedziałek - znowu.. ech
Pszczelarnia 11:41, 26 lis 2012

Karola, ja w gorącej wodzie kąpana. 'Erecta' - czy one nie chorują na mączniaka? kiedyś widziałam takie bordowe porażone doszczętnie.
popcorn 11:52, 26 lis 2012

Ewo mam go od ubiegłego roku, nie nawożę, nie podlewam, ładnie rośnie... mączniaka nie miał...
tu przebarwione jesiennie, za żurawkami:

jotka 12:12, 26 lis 2012

Karola, jestem u Ciebie czasami, ale po cichutku... A dziś kolory żurawek zmobilizowały mnie do wpisu

pozdrawiam
Milka 13:27, 26 lis 2012

Pozdrawiam i podziwiam zakres wykonanych prac, wiosna będzie czas na co innego