Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Ozz 15:31, 22 lis 2012

U nas się tradycyjnie ubiera dopiero 24 Ale za to dekoracje balkonowo-okoliczne urządzamy wcześniej
Bogdzia 15:36, 22 lis 2012

Widzę że koncert Ci sie podobał i nawet już choinke chcesz ubierac. Ja ubieram dopiero 23 grudnia ale czeg sie nie robi dla dziecka. Są w sklepach to moze byc i w domu.
popcorn 15:36, 22 lis 2012

ech, ja zwykle nie wytrzymuję początkiem grudnia i najpóźniej w połowie choinka ubrana za to początkiem stycznia już ją rozbieram, bo nie lubię jak długo stoi i się kurzy - zresztą już nie ma na co czekać...
pozdrawiam!
popcorn 15:39, 22 lis 2012

Witaj Bogdziu! Było fajnie na koncercie, ale dzisiaj słucham już innej muzyki, bo Sting mi się kołatał pół nocy jak nie mogłam po koncercie zasnąć. W moim rodzinnym domu też wcześniej choinkę ubieraliśmy, na pewno nie w Wigilię! Właśnie, u nas nawet główna ulica już przystrojona, w przedszkolu już ubrali, więc Młoda coraz natarczywiej dopytuje

pozdrawiam!!
Przetacznik 15:45, 22 lis 2012

Ooo zazdroszczę koncertu to musi być przeżycie, ja w sumie nigdy nie byłam na żadnym poza muzyką poważną - tam często. Czas to zmienić ! pozdrawiam
popcorn 18:23, 22 lis 2012

Hej Weroniko!
W końcu zrozumiałam Twoją ksywkę - przetacznik to po łacinie Veronica!
Poważna? Hmm nigdy nie byłam, muszę nadrobić! No, może ze dwa razy - koncert skrzypcowy i fortepianowy, w kościele... parę razy na jazzowym byłam... lubię koncerty Niesamowite przeżycie

Szkoda że zimno i nie wolno nic przesadzać; chodzę po ogródku i jak zwykle pomysły mam co by przenieść i zmienić... vide nowa rabata - inspiracja stronę-dwie wstecz z Holandii... a tu ruszać nie można, do wiosny trzeba czekać buu..

ale dobrze że weekend się zbliża!
miłego wieczoru!
agata_chrosc... 19:01, 22 lis 2012

Karola, na Stinga tak z 10 lat temu to bym na kolanach poszła! Ale musz e sie tu rozejrzeć - może coś też od wiosny się zacznie. A śpiewał też kawałki Police?
Rabata holenderska bardzo fajna - ja tez coś takiego sobie powsadzałam w październiku i czekam bardzo jak to będzie wyglądało przyszłej jesieni. No bo to takie późnoletnie i wczesnojesienne atrakcje. Pozdrowienia
popcorn 19:40, 22 lis 2012

Hej Agatko!
Właśnie dlatego mi się podobało, bo grał stare kotlety bo te najnowsze jego płyty to już nie bardzo...

Summoner's Tales; Mercury Falling i Fields of gold znam prawie na pamięć, to lata 90te, kiedy uczyłam się angielskiego, miałam kilkanaście lat... potem też coś wydawał, ale mimo że mam i okazjonalnie puszczam, to
Sacred Love czy Brand New Day już nie bardzo...

Grał kawałki the Police, jak najbardziej! Message in a bottle, De do do do, Heavy Cloud no rain (publiczność śpiewała no rain -tyle z najstarszych mi się przypomina...

Tak, rabata raczej jesienna, pomiędzy bukszpanami bym to wszystko miała, więc zimą też byłoby chyba ok... a na wiosnę cebulowe jakieś jeszcze??
agata_chrosc... 20:06, 22 lis 2012

cebulowe jak najbardziej - zanim te jesienne kwiatki zaczna odbijac to akurat będzie czas cebulowych. Ja wsadziłam kilkaset sztuk na tej rabacie! Ajak tulipany zaczną schnąć, to te jesienne zaczną je zasłaniać czyli wszyscy happy
ewalm 21:16, 22 lis 2012

popcarol napisał(a)
ech, ja zwykle nie wytrzymuję początkiem grudnia i najpóźniej w połowie choinka ubrana za to początkiem stycznia już ją rozbieram, bo nie lubię jak długo stoi i się kurzy - zresztą już nie ma na co czekać...
pozdrawiam!

A to tak po niemiecku robisz
Ale na razie tu jeszcze nie ubrane.