Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

hanka_andrus 13:36, 26 lis 2012

Hej,ode mnie tez machanie!Trzymaj się ciepło.
popcorn 13:41, 26 lis 2012

Jolu - witaj, lubię "nie po cichu", bo po cichu nie wiem kto zagląda pozdrawiam!
Irenko - do wiosny nowe zadania się pojawią ale jesienne odbębnione, niech zima szybko minie
Haniu - dziękuję że zaglądasz, też macham!
popcorn 10:21, 27 lis 2012

Kurczę ciepło jak na końcówkę listopada, 7 stopni na plusie! Oby tak dalej, rachunki za ogrzewanie będą niższe niż rok temu
M mnie karmi wizjami impulsów elektromagnetycznych i ciemności jaka ma ogarnąć ziemię końcówką grudnia... każe kaszę kupować... a po co kasza? Jeśli będzie źle, to zamarzniemy w domu, bo rozumiem że elektrownie nie będą prądu wytwarzać? ech... nie chce mi się wierzyć, koniec świata może kiedyś będzie, ale właśnie w tym jedynym konkretnym dniu? Akurat ! mam nadzieję że nie
Chociaż podobno schrony i arki na świecie budują, ziemia ma się przebiegunować, pół Polski zniknie pod wodą... ech byle szybko zginąć

W piątek odwiedzi nas rodzinka z mojej strony, planuję zrobić piernik marchewkowy -ostatnio mi wyszedł- i kremówki papieskie (wspomagając się ciastem z kartonika I bigos? Kurczaczki w ziołach? sama nie wiem, nie mam pomysłu...w sumie to piątek będzie, więc może jakaś rybka?
A na razie praaaca...

Miłego dnia!
jotka 10:27, 27 lis 2012

Karola, ciepło to ma być już tylko kilka dni A rachunki? I tak rosną
Jeśli chodzi o przepowiadany koniec świata- ma być przesunięty termin Kaszę kupuj i jedz bo zdrowa
A na piatek zrób rybę, jak zostanie, to żaden problem - wpadnę i pomogę
popcorn 10:38, 27 lis 2012

Jolu - dobrze że ogródek ogarnięty, jak jest zimno to nosa nie wyściubię na zewnątrz... szkoda że pogoda się psuje.. ale może śnieg spadnie?
Kaszy nie lubię... ostatecznie w krupniku, albo do gulaszu i ogóreczka kiszonego - gryczana... nakupię parę kilo i ciekawe kto to zje potem? Mówisz że przesunęli koniec świata? na kiedy?
Zrobię rybkę, jeszcze nie wiem jak, ale będzie Zapraszam!

pozdrawiam
Milka 10:45, 27 lis 2012

Ale tu powiało grozą! tych końców świata już tyle było! co ma być, to będzie, a przygotowania nie na wiele się zdadzą, więc myślmy optymistycznie!
jesień u ciebie zakończona, teraz relaks, święta, Nowy rok i plany wiosenne i tak trzymaj
popcorn 11:51, 27 lis 2012

Prawda Irenko? Kaszy nie kupuję
Czekam na zimę, Święta szybko zlecą, potem styczeń, luty najgorzej się wlecze... a potem marzec i wiosna
porobione, to prawda, plany wiosenne i u Ciebie!
pozdrawiam!
Urszulla 12:57, 27 lis 2012

Ależ u Ciebie prognozy a w ogródku masz porobione.....to się nazywa organizacja......nie jeszcze mam nie do końca przekopany warzywniak....ale już niewiele mi zostało.
popcorn 13:01, 27 lis 2012

Ula u mnie w warzywniku tez stoi worek obornika z myślą że przekopiemy jeszcze... się okaże ale reszta porobiona! Może M jeszcze będzie miał ochotę Na razie suszę Mu głowę o regały w garażu

pozdrawiam, miłego!
eliza3 13:12, 27 lis 2012

Koniec świata, czy nie, niewiele mnie to już rusza... bo miałam kiedyś taką w rodzinie co kaszę kupowała, wodę i olej gromadziła, świece i zapałki święciła, ale gdy już dwudziesty raz termin przesunięto jej wiara w koniec się zmniejszyła.
Tym sposobem nikt cukru nie każe mi kupować, a ja w końcu w spokoju mogę planować nowe nasadzenia na nowy sezon ogrodniczy, czego i Tobie życzę