Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 19:23, 10 gru 2012

Ela - pozdrawiam! U nas minus 6, śniegu dodatkowego brak...
popcorn 19:29, 10 gru 2012

Właśnie upolowałam przelot z Łodzi do Londynu, wybieramy się na parę dni w weekend majowy. Jupi!! 150 zł/osobę w obie strony Jeszcze tylko noclegi i nogi nas będą boleć
agata_chrosc... 19:56, 10 gru 2012

O! A co masz zamiar w Londynie obejrzeć? Ja byłam tylko raz przez 2 tygodnie i na początku okropni e mi się to miasto nie podobało, ale pod koniec już bardzo Musze też sobie zrobić taką wycieczkę. tylko zobaczę co w National Gallery planują , bo Leonardo to juz mi przed nosem przeleciał
popcorn 21:04, 10 gru 2012

Hej Agatko! Byłam już parę -3- razy, a M jeszcze nigdy... w liceum z klasą (anglistyczną), potem z Rodzicami na Sylwestra, a potem przy okazji pracy wakacyjnej - pracowaliśmy w Brighton, ale ostatni tydzień zwiedzaliśmy Londyn Oj, bolały nogi, ale prawie wszystkie ważniejsze atrakcje zaliczyliśmy
Miasto specyficzne, OGROMNE, ale atrakcji w nim nie brakuje

Teraz planujemy wszystkie "must" z muzeum figur woskowych, British Museum, National Gallery (o ile Młoda wytrzyma) i Science Museum (tu jej się spodobają doświadczenia i trzęsienie ziemi). I dla mnie Flea Market, Portobello Road i Oxford Street (od razu wykupuję nadbagaż powrotny I ze 2 ogrody angielskie (nie licząc Kew gdzie już byłam, może jakieś mniejsze? Gabriela mi podrzuciła parę typów). Trafalgar Square, Piccadily Circus, Tower of London i Tower Bridge, Big Ben i przejazd czerwonym autobusem bez dachu (będzie początek maja, cudna pora w Londynie, cebulowe będą szalały a tam ich mają miliony wszędzie)

3,5 dnia na miejscu, 4 noclegi, tani lot z lotniska pod nosem. Już się cieszę Hostel znalazłam obok Hyde Parku, będzie można bladym świtem pobiegać I metro - Młodej się zaświeciły oczy na hasło "pociąg pod ziemią". W Warszawie rzadko jeździliśmy, Młoda już nie pamięta...
an_tre 21:07, 10 gru 2012

popcarol napisał(a)
Właśnie upolowałam przelot z Łodzi do Londynu, wybieramy się na parę dni w weekend majowy. Jupi!! 150 zł/osobę w obie strony Jeszcze tylko noclegi i nogi nas będą boleć
Ale szczęściara z ciebie fajnie życzę miłego zwiedzania pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
popcorn 21:12, 10 gru 2012

Aniu ale się cieszę! Ja z tych nie mogących usiedzieć na miejscu, uwielbiam jeździć i zwiedzać Chyba po Mamie to mam Tyle że to dopiero wiosną... i to późną wiosną Zimo - a kysz!
pozdrawiam
an_tre 21:19, 10 gru 2012

popcarol napisał(a)
Aniu ale się cieszę! Ja z tych nie mogących usiedzieć na miejscu, uwielbiam jeździć i zwiedzać Chyba po Mamie to mam Tyle że to dopiero wiosną... i to późną wiosną Zimo - a kysz!
pozdrawiam
ale jedziesz to najważniejsze ...tak sobie pomyślałam, ze zima, a ty na zwiedzanie się wybierasz... a do wiosny czas szybko zleci i sama się nie spostrzeżesz jak zaczniecie się pakować
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 21:19, 10 gru 2012

Plany bardzo ambitne , wygodne buty trzeba zabrac ale w majowy weekend i u nas juz nie jest źle , moje buki zawsze juz mają młodziutkie listki i cebulowe też kwitna choc wiem ze w Anglii wcześniej.
agniecha973 21:41, 10 gru 2012

Karolina, nie przywołuj tego śniegu do siebie. U nas dziś się drogi roztopiły do czarnego, a teraz jest -1 i pada od kilku godzin mokry śnieg. Na drogach śliździutko jak na lodowisku, nawet w mieście. Wracałam o 20.00 z pracy, na światłach przejeżdżają 2-3 samochody, bo ruszać ludziska nie umieją na lodzie. Masakra.
agniecha973 21:42, 10 gru 2012

Wiesz, ja Ci strasznie zazdroszczę takiego szybkiego podejmowania decyzji. Zanim ja bym się na ten Londyn zdecydowała, to już by maj minął.