Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Mala_Mi 10:31, 24 sty 2013

Karolina nie panikuj Młoda da sobie radę......
popcorn 10:45, 24 sty 2013

Hej Aniu! Dzięki! Czasem myślę że rzeczywiście to ja panikuję...
Martek 11:03, 24 sty 2013

Dzieci się szybko przystosowują .Zerówkę w szkole miała mój młodszy syn.Wcale nie siedzieli 45min w ławkach,normalnie jak się siedzi w świetlicy.
Trochę ruchu i na nauka przez kolorowe książeczki .Dziewczynki lubią pisać i rysować będzie dobrze .
Zdrowiej popcarol nie daj się tym wiruchom
Pozdrawiam

Aha nie ma w tym nic dziwnego,że się troszczysz i martwisz to matczyny odruch.
anipla 11:12, 24 sty 2013

Witam.
Karola nie wiem jaka jest sytuacja w Twojej szkole i co Ci tu powiedzieć ...
Jak dziecko jest przygotowane to zależy od przedszkola (zerówki), moja C byłą doskonale przygotowana do siedzenia po 45 min bo akurat w jej przedszkolu w klasie zerówkowej robili takie zajęcia specjalnie i dzieci były nauczone że nie ma siusiania, kręcenia się itp..A co do wielkości szkoły to też to różnie bywa...ja dowożę do szkoły gdzie są po 3 klasy z rocznika ,bo tam gdzie mogłam to ta mniejsz to jakaś przechowalnia a nie szkoła...ale to inna bajka
Jak wiesz C do zerówki chodziła jako 5 latka ,a do szkoły chodzi od 6 do 1 klasy....chodzi razem z 7 latkami ,ale nie ma problemów żadnych,...hmmm ale to też to że z przedszkola wyszła czytając i pisząc,po różnych przedszkolach (wychowawcach)różnie dzieci są przygotowane
też zależy na jakiego nauczyciela trafią w 1 klasie ...

ja najbardziej przezywałam fakt że idzie do obcej szkoły i to do klasy ,gdzie większość klasy razem do zerówki choziła i to 7latki..i ona biedna taka na doklejkę była....okazało sie jednak że jest ok , ma koleżanki i kolegów od początku , ale to tez zasługa pani myślę,bo zeby sie grupki nie tworzyły i wszyscy ze wszystkimi się poznali to przez jakieś 2 miesiace dzieci codziennie losowały miejsca gdzie maja siedziec ..
Też zależy dużo od dziecka i chęci...

acha no i wyszło że ja bardziej panikowałam niż ona...
popcorn 11:12, 24 sty 2013

Dzięki, Martek! Mam nadzieję Młoda się przystosuje szybko, już miała trochę zmian- żłobek na przedszkole, na kolejne przedszkole i teraz znowu... za każdym razem jest 2-3 tyg płaczu przy zostawianiu, potem już jest dobrze Ale ja też tak miałam...
za chwilę nauczycielka ma okienko, zadzwonię i się umówię
popcorn 11:14, 24 sty 2013

Anitko dzięki! Niewiele wiem o tej szkole, prócz tego że sąsiedzi zadowoleni.. mam nadzieję my też będziemy Mam nadzieję ta nauczycielka jakaś do rzeczy będzie...
pozdrawiam!!
anipla 11:15, 24 sty 2013

Juzia_G napisał(a)
Toć to już sześciolatka!
Myślałaś, że będzie 10 lat do przedszkola chodziła? Żal mamusię ogarnia?
No niestety....szybko te nasze dziecioki rosną

Kuruj się!
Ja też na pigułach...ale na szczęście tylko gardło zawalone.

Ha ha ja już mam to za sobą,... a pogadamy jak Twoja będzie szła...
Też inaczej jak nakaz jest i wszyscy idą..ja miałam wybór i to dopiero dylematy są..za i przeciw .....
popcorn 11:49, 24 sty 2013

Anitko dokładnie! Ostatni rok można wybierać, za rok już wszystkie 6latki będą w pierwszej klasie.
pozdrawiam!
Pszczelarnia 12:23, 24 sty 2013

Karola, grzej się i leż. Nie wychodź.
popcorn 12:25, 24 sty 2013

Ewo siedzę! dzięki!