Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

beta 10:24, 10 mar 2013

Witam
mam takie pytanko trochę z innej beczki

Karolinko czy pamiętasz w jakim sklepie zamawiałaś tą swoją cudowną ławkę ogrodową?

będę wdzięczna za namiary

a tak wogólę to biję się w pierś że mnie tak długo u Ciebie nie było....ale sarenki pod płotem widziałam i skrzynie na warzywka

pozdr
popcorn 10:45, 10 mar 2013

Hej Beta,
nie bij się w pierś, ja u Ciebie wieki nie byłam nie ogarniam forum już od dawna, tyle nowych ludzi i ogródków!

Ławka ze sklepu Beliani:
link
romka 11:15, 10 mar 2013

ja ławkę do sklepu też poszłam pooglądać, ale bardziej niż ławka moją uwagę przyciągnęło to na czym ona stoi będziemy u siebie układać kamienie i od dłuższego już czas nic nie rzuca mi się w oczy tak mocno jak kamienne nawierzchnie
u mnie śnieg, który ciągle pada, nie ma łatwo ...
beta 11:30, 10 mar 2013

Dzieki Karola

super ta ławka...to prawda, że ogródków coraz więcej....i wszędzie by się chciało byc.....a do tego bieżące sprawy i praca zawodowa.....ja też nie ogarniam

Romka ty to masz oko....ale faktycznie piękny ten kamień...czekam na relacje z układania u Ciebie...a skąd ty tyle kamienia masz?
popcorn 12:02, 10 mar 2013

No, kamienny bruk piękny!! Też bym taki chciała
Beta - ławka teraz taniej niż w sezonie...

pozdrawiam!!
margi 14:35, 10 mar 2013

popcarol napisał(a)
Margi - fajne sieweczki! Moja szklarenka bardzo podobna jeśli nie taka sama
Niestety obie rośliny zdobyłam "na żywo". W marcu ubiegłego roku kupowałam 70 cisów, ok 50-60 cm, po 4,79 zł czy jakoś tak, w dziale ogrodniczym sklepu Leclerc. Ciekawa jestem czy w tym roku też będą? To była najlepsza oferta wtedy, zresztą nigdzie taniej cisów nie widziałam... w gazetce od 5go marca cisów nie widzę, ale np róże na pniu po 19,99zł... trzeba obserwować i dzwonić

Wiśnię umbra wiosłam spod Krakowa, ze szkółki Batko (znajdź adres w necie), cena nie do przebicia - 20 zł/szt. Ale nie mieli później już wysoko szczepionych, zostały same małe. Może w tym sezonie?

powodzenia!

Karola dzięki ja myślałam że może z all zamawiałaś w moich rejonach to raczej niemożliwe kupić po takich cenach
Szkółek mało a ceny wywindowane
popcorn 14:45, 10 mar 2013

Hej Gosia, czasem warto po coś pojechać dalej, albo zamówić na all...
zerknęłam, są cisy np takie:
link
popcorn 16:43, 10 mar 2013

Mój bób na parapecie u Młodej ma ze 20 cm Zupełnie nie wiem co z nim zrobić W MPO pisali żeby sadzonki sadzić 4-5 cm głębiej, razem z tymi rolkami do gruntu, ale to nadal będzie 15 cm nad ziemią zielonego Szybko musi być ciepło żebym mogła go wysadzić, albo się zmarnuje

pomidorki zaczynają kiełkować, pory mają ok 1 cm
Mala_Mi 16:58, 10 mar 2013

Ja dopiero dziś posiałam pomidorki.... pozdrawiam
popcorn 17:12, 10 mar 2013

Hej Aniu! Jaki fajny avatarek! Moje zaczynają kiełkować, siałam chyba 5-6 dni temu.
Sarenki - 10 - za oknem One chyba jeszcze bardziej niż ja czekają na wiosnę