Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ogrodoweimpresjejolki

ogrodoweimpresjejolki

Gabriela 20:33, 05 sty 2014

Ależ tu się odbył wieczór wspomnień. Pamiętam i ławki i kałamarze i stalówki w obsadkach i maszyny do pisania, na takiej nauczyłam się pisać. Wszystkimi palcami, nawet małymi, a to było niełatwe bo "a" występuje bardzo często i jest pod małym palcem lewej ręki. Potem był luksus w postaci maszyn elektrycznych, a teraz już nikt o nich nie pamięta i chyba nie używa.

Jolu, wkleiłam u siebie na Twoje życzenie mój pamiętniczek ogródkowy.
jotka 20:40, 05 sty 2014

Gabriela napisał(a)
Ależ tu się odbył wieczór wspomnień. Pamiętam i ławki i kałamarze i stalówki w obsadkach i maszyny do pisania, na takiej nauczyłam się pisać. Wszystkimi palcami, nawet małymi, a to było niełatwe bo "a" występuje bardzo często i jest pod małym palcem lewej ręki. Potem był luksus w postaci maszyn elektrycznych, a teraz już nikt o nich nie pamięta i chyba nie używa.

Jolu, wkleiłam u siebie na Twoje życzenie mój pamiętniczek ogródkowy.

Gabrysiu, z przyjemnością zaraz zajrzę Tylko zrobię sobie gorącą herbatkę, bo u nas dziś wilgoć w powietrzu i po spacerze czuje chłód na plecach pomimo, że byłam ciepło ubrana ...

Akcent kolorystyczny dają też owoce ognika. Niestety mam już tylko żółte, bo czerwone wymarzły

Bogdzia 20:43, 05 sty 2014

Poczytałam wspomnienia , obejrzałam zdjęcia ogródkowe , pozdrawiam serdecznie.
jotka 20:57, 05 sty 2014

Ciemnozielone i bordowe żurawki rozrosły się w ogromne kępy, a ta jasne (NN na razie) rośnie powoli, ale za to o tej porze roku jest bardzo widoczna

21:53, 05 sty 2014
Jutro też wybiorę się do ogrodu z aparatem, a raczej poproszę Jolę o dokumentację styczniowej kondycji roślin, kwitną mi okrywowe, ale różom pączki nie nabrzmiewają nawet, to dobrze, bo wkrótce ponoć możemy się już spodziewać mrozu.
Moje żurawki wyglądają brzydko, ale coś je zjada po prostu, ognik też mam, przemarza co roku, ale i tak prezentuje się dobrze, w tym roku wycinałam suche gałęzie, aż krew się polała bojowy krzew!
jotka 22:38, 05 sty 2014

A teraz mała zagadka na dobranoc czy ktoś kojarzy co to jest?
Jeśli macie u siebie to pewnie nie będzie trudne

22:41, 05 sty 2014
...kłos liatry z nasionami? pewnie trafiłam jak kulą w płot
jotka 22:43, 05 sty 2014

Iwa napisał(a)
...kłos liatry z nasionami? pewnie trafiłam jak kulą w płot

Trafiłaś w "10" Ale tylko białe maja u mnie takie dorodne kłosy.
Masz liatry u siebie ?
22:47, 05 sty 2014
Ojej no po raz pierwszy mi się udało ! To efekt rozmów i porad ogrodowiskowych
Mam liatrę, mam fioletową i bardzo ładnie kwitnie. W tym roku zamierzałam nasiona zebrać, ale nie udało się, Piotr obciął i wyniósł na kompost
Ładne musiały być Twoje białe w porze kwitnienia, gęsto kwiaty na kłosie, dobre stanowisko ma.
barbara_kraj... 22:48, 05 sty 2014

Fajnie jest odwiedzić działkę, nawet jak pogoda nie najlepsza. Kontrola wskazana, bo na działkach różnie bywa
Ja wybieram się jutro w podobnych celach, chociaż po czajnik do sklepu muszę