Bozenka, zagladaj w ogródeczki, w których juz kwitną, a potem my bedziemy cieszyć oczy Twoimi.
Dziś był cd. porządków, ziemia już całkowicie rozmarznięta i zawiera jeszcze sporo wilgoci (wyrywałam chwasty z korzonkami). Moja glina jak zaschnie, to usunięcie chwastów to nie lada wyczyn. Pomimo tego podlałam wodą z beczki rh i hortensje. Miło popatrzeć bo z ziemi wyłażą piwonie, wiciokrzew rozwija pączki z listkami. Strach pomyśleć, że znaczne pogorszenie pogody może dużo szkody jeszcze roślinkom poczynić.
Ucieszyłam się, bo większość moich sadzonek bukszpanowych nieźle przetrwała zimę
W strasznym stanie sa róże, mam nadzieję, że odbija od korzonków, bo sa okopczykowane ...
Jolu,obleć Ogrodowisko! Gorąca kąpieli do łóżka!Miłego odpoczynku!
Obleć - jak to łatwo powiedzieć! Łażę od ogródka do ogródka, ale co chwila sie potykam. U kogoś nawet zaryłam nosem w krokusikach Moje stawy dostały dziś w kość i teraz nóżki nie chcą tempa zachować. Ale jak znam zycie jutro znowu będzie dobrze
Pozdrawiam Haniu, może w jakimś czarodziejskim ogrodzie się spotkamy - nie przestrasz sie mnie