Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 10:34, 09 cze 2014

jotka napisał(a)

Bodziszki śliczne a historia o hoscie, kktora zjada pecherznice przypomniala mi piosenke "A poza tym nic na dzialkach sie nie dzieje ..."

badara napisał(a)
Ta pęcherznica nie podda się i niedługo skonsumuję hostę

Pęcherznica nigdy się nie poddaje, wyrośnie do jesieni znowu wielka, mimo że tnę ją co roku radykalnie niemal do ziemi, żeby nie skonsumowała hosty, bo jednak miejsce dla niej wybrane zostało nienajlepiej. Zostawiam ją dla jej koloru w tym miejscu. Ale w tym roku odrasta wyjątkowo powoli, a ta wielka hosta coraz większa i też się rozpycha. Spokojnie zmieściłyby się pod nią Jolu "cztery palce, a za nimi kciuk i reszta...:.
Kondzio 10:34, 09 cze 2014

Nie moge sie napatrzec na twoj ogrod trzeba chyba za niedługo zobaczyć go na żywo najgorsze jest to ze ostatnio brak czasu
Gabriela 10:35, 09 cze 2014

reni napisał(a)

Ach,te różności mnie zachwycają....pozdrawiam

Reniu, mnie też, cały rok na nie czekam.
Kondzio 10:38, 09 cze 2014

Na ten weekend mamy zwiedzanie ogrodów w planie hi hi hi
Pszczelarnia 10:44, 09 cze 2014

Angielki i Niemki razem. Hosta co chce nad pęcherznica panować? Co się tutaj dzieje?

I jak kawę przedpołudniową zaliczyłam na Twoich schodach. Gdzie Ty to wszystko mieścisz (róże)?
Gabriela 10:59, 09 cze 2014

Konrad - gumiaki czekają.

Ewa - a wiesz że miałam kłopot z miejscem dla jednej róży - Dark Pavement, ale że pomarszczona, to znalazło się miejsce w alei róż przy drodze do altany. Jest wyjątkowa pod każdym względem, zakochałam się w niej w Wojsławicach. I mimo że zakupiłam z pąkiem, nie zdążyłam zrobić zdjęcia, więc przemycę link:
http://www.hajdrowscy.pl/index.php/pl/oferta-detaliczna?view=detal_produkt&tmpl=component&id=1011

Miejsca mam mnóstwo, ale będzie większa inwestycja pt. odwadnianie najwyżej położonej części działki. Podejrzenie padło na sąsiada powyżej, bo do tej pory nie było tego problemu, ale cóż, woda leci z góry na dół.
mira 14:05, 09 cze 2014

Gabriela napisał(a)
Aleście mnie naodwiedzałyNic nie wiedziałam, że kawy ubyło.
Dzisiaj można było siedzieć tylko wcześnie rano na tarasie, straszne tu u nas upały. No i od dwóch dni szaleją stada komarzyc, gryzących dotkliwie.
Zdjęcia zrobiłam dzisiaj rano:

To ja się tu na górce usadowię z leżakiem i będę gapić i gapić.
U

mnie tez stada komarów i wieczorem nie da się wytrzymać, pogapiłam na róże i wszystkie cudne, ten Dark coś zachwycająca, zaciekawiła mnie tez Crocus, pojedyncze roślinki i lasy ostrogowców to uczta i za kawę na tym leżaku mi wystarczy,
bardzo lubię takie nowinki i sytuacje jak Twoja ze dostaną od Aldonki
wybornie

i jeszcze ta nowa rabata różana- bawisz się przestrzenią ale jak to ogarniasz to nie wiem -ile godzin dziennie spędzasz w ogrodzie ?
Pszczelarnia 14:09, 09 cze 2014

Ta róża jest niesamowita. Podrzucę ja Agnieszcze z Jurajskiego.
Pszczelarnia 15:00, 09 cze 2014

Gabrysiu, które to zdjęcie do trawy?
laurowisnia 15:30, 09 cze 2014

Gabrysiu, zrobiłam oba syropki, tzn. ze zwykłego i mojego. Jutro powinien być gotowy. Jestem w trakcie przeglądania moich zaległości u Ciebie, wracam więc i jeszcze się pozachwycam tym co już było i nowościami. Zazdraszczam kwitnącego żeleźniaka.