Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z Czerwonym mostkiem

Ogród z Czerwonym mostkiem

Kaisia 21:51, 18 paź 2011

justi napisał(a)
Poczytałam sobie troszeczkę i pooglądałam, piękniutko jak zwykle. Będziemy czekać na cebulowy szał u Ciebie na wiosnę, zdjęć musisz zrobić, też tysiączek. Żarcik.
A z tym sąsiadem , to niech Wam za szkody kupi wywrotkę ziemi to w przyszłym roku zasadzisz już warzywa. Tak serio, jeśli on takie świństwa wylewa to pewnie nie pierwszy raz. Współczuję. Musisz pilnować gadzinę...

Justi śliczny avatarek, w pierwszej chwili zastanawiałam się kto to jest masz rację zdjęć pewnie będzie tysiączek, ale nie wszystkie Wam pokaże oczywiście nie lękajcie się ja wiosną szleje z aparatem po ogrodzie w pogoni za krokusami.
Piszesz ze może to nie pierwszy raz jak wylewa te świństwa i tutaj możesz mieć rację, niestety tego się obawiam, ale niestety tylko raz został przyłapany na gorącym uczynku. Tomek teraz bardzo pilnuje i mam wrażenie, że Pan to czuje i szambiarka jest bardzo często, wcześniej to była rzadkość niestety.
Kaisia 21:54, 18 paź 2011

myszorek napisał(a)
o, mój miłorząb, a właściwie miłorząbiątko już prawie liście pogubiło wszystkie.Szkoda, że ja cebulować będę dopiero przyszłej jesieni

Madziu u Ciebie teraz cuda się dzieją, myślisz że nie zdążysz zacebulować kawałeczek poletka oj ja bym nie odpuściła tak łatwo, jeszcze można sadzić, aż ziemia zmarznie.
myszorek 21:56, 18 paź 2011

no może...w sobotę, może
Kaisia 21:58, 18 paź 2011

Sebek napisał(a)
No z tym sąsiadem to współczucia, ale też mieliśmy nie raz podobne incydenty...

Posypanie wapnem - na pewno nie zaszkodzi, ale możesz dać teraz tą ziemię do badania

To w takim razie będzie i wapno, chyba że zrobię warzywniak w kwaterach na podwyższeniu, marzy mi się taki od dawna . Kwatery wysypię nową ziemią wymieszaną z kompostem.
Sebek 22:04, 18 paź 2011

Podwyższone wyglądają świetnie - i bardzo elegancko
Ana 09:24, 20 paź 2011

Kasiu - podwyższone warzywniaczki to i moje marzenie - tylko u mnie miejsca brak niestety No i zalanie im niegroźne!
Bogdzia 22:33, 21 paź 2011

Podniesiony warzywniak-fajny pomysł.Ziemię bym zwapnowała.A wiosennych krokusików już by się chciało.Pozdrawiam.
hania 22:59, 21 paź 2011

stworzyłaś piękny ogród Kasiu ,jestem pod wrażeniem roślin cebulowych ,traw jakie posiadasz
Puskaogrodni... 23:15, 21 paź 2011

Kaisia napisał(a)

Kasiu ale zaszalałaś z tymi cebulowymi ale faktycznie w ilości efekt. A odnośnie narcyzów to właśnie Pan od, którego kupowałem w tamtym roku narcyzy to twierdził "proszę wsadzić na sztych a nawet trochę głębiej będą poniżej grasowania nornic i innych gryzoni może pan nawet je na płask rzucić wtedy później będą kwitły jak tak je pan posadzi to będzie pan miał narcyzy na wieki" Oczywiście posadziłem jak kazano dwa lata temu na wiosnę wyszły wszystkie i kwitły ładnie zobaczymy co będzie tej wiosny...

Już widzę oczyma wyobraźni te łany krokusów po 100 szt

No i te niesamowite kępy traw bajecznie bardzo mi się też kloniki podobają, chyba muszę coś na wiosnę do tych moich trzech dokupić a moje miłorzęby zieloniutkie chyba nie czują, że to połowa października

Przemku dostosuję się to tej teorii z sadzeniem narcyzów, bo do tej pory jako jedyne po czasie nie chciały kwitnąć, tylko w pierwszym roku a potem strajkowały, musiałam wysadzać.

Kloniki są fajne bardzo je lubię, ale niestety wrażliwe, na zimę konieczny płaszczyk i ciepłe kapcie.
Miłorząb z dnia na dzień zmienia kolorki z dnia na dzień żółty.

O rany- codziennie coś nowego.
Czemu rozmawiacie szyfrem???

Co oznacza "wsadzić narcyzy na sztych"
Joaska 09:52, 22 paź 2011

Witam,
Cały wątek o czerwonym mostku wyczytany zdjęcia wyoglądana po kilkanaście razy
Gratuluję pięknego ogrodu, będzie napewno moją inspiracją.
No i ten czerwony mostek ... trawy... żwirek... leżaczki....-jak marzenie.
Myślę że będę częstym gościem może już nie koniecznie anonimowym "podglądaczem"