Miskant mi wypuścił jakiegoś długiego, obcego badyla. Ma o wiele grubszy pęd i szersze źdźbła. Pierwszy raz tak mam. Czy miskanty się rewersują? Bo nie wiem czy to wyrwać.
Nie wiem czy się rewersują, jeszcze nie słyszałam o takim przypadku. Obstawiam, że coś się wsiało i udało mu się urosnąć. Poczekaj może zakwitnie i wtedy rozpoznamy co to.
To raczej nie liść flagowy bo on jest od początku sezonu. Taki jeden gruby pęď się wybił wiosną. Wygląda na miskantowy ale różni się od reszty. Teraz o tym piszę bo się zastanawiam czy wyrwać. Miskant ma już z 3 sezony.
Trzmielina mi się rewersuje ale zawsze tego pilnuje i wycinam te zwykłe gałązki i jest cały czas taka jaka powinna być. Może miskanty też tak mają .
Może coś się wsiało tylko pęd wygląda na miskantowy a ja nie mam w pobliżu innych miskantów . Nie wygląda też żeby chciał kwitnąć i ma dwa razy szersze zdżbła. Chyba go jednak usunę.
To jest niby Gracilimus. Chociaż pewnie nie bo ciężko kupić oryginał. Ale rzeczywiście chyba tylko raz miał 2 kwiaty. Natomiast jest za niski jak na Gracilimusa. Może z metr ma. Wiem że to pierdoła ale już różne rzeczy mi się w trawy wsiewały i wiem jak trudno to potem usunąć jak się rozrosną rozłogami.