Przedogródek mam taki sam wielki posadzone świerki srebrne i trawka. Kiedyś się nim zajmę. Na obecną chwilę zostawiam tak jak jest.
A gdybyś przy kostce położyła taki pasek gotowego trawniczka. Ja tak zrobiłam u mamy i się trzyma od ubiegłego roku. Wykopałam trochę darnii i dołożyłam do istniejącej trawy
Jest to myśl z położeniem w tym miejscu gęstej darni z innego miejsca. Tego jeszcze nie testowaliśmy. Trzeba by było to regularnie podlewać.
Też na razie nie mam aż takiego ciśnienia z tym przedpłociem ale chętnie wysłuchuję propozycji i pomysłów bo ja takowych na to miejsce nie mam.
Może jedynie takie ciśnienie mam, że wszyscy sąsiedzi zagospodarowali swoje kawałki a my nie .
Ale my mamy najszerszy i najdłuższy kawałek .
Też mam taki problem i myślałam tak jak ty, zrobić opaskę z kamienia, ale czekam.
Może obciąć równo beton. Mój pies biegając za piłka rozrzuca mi ten kamień, a mam to przy chodniku. Więc na razie stopuje.
Opaskę z grysem granitowym mam z drugiej strony gdzie nie ma chodnika więc tu musiałabym zrobić kolejną. Tam mam ten sam problem ale to jest strona nieuczęszczana .
Dużo firm brukarskich zabezpiecza chodniki nie betonem tylko ekobordem. Wtedy nie pomyślałam o tym, że tak byłoby lepiej bo trawa wtedy bez problemu urośnie.
Albo mogłam przypilnować, żeby mi tak mocno i wysoko nie zalewali tych chodników betonem. Ale mądry Polak po szkodzie .
Nie znam się kompletnie na tym, czy taki beton można ciąć ale to też byłaby niezła robota .
Oglądam te Twoje klony i obudziło mi się chciejstwo
Ale do uprawy w doniczkach, bo tylko taka wersja wchodzi w grę.
Mam gdzie stawiać / na żwirku / i między byliny, gdzie jest mało miejsca do wkopania / doniczki się zmieszczą /.
A na zimę do budynku
Ja to znowu się zastanawiam jak takie klony przechowywać w doniczkach. Masz takie miejsce?
Ja właśnie niczego nie zimuję w doniczkach bo nie mam takiego chłodnego i jasnego miejsca.