Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Kasia_CS 14:58, 05 paź 2019

Agatko, szukam informacji o Boscobel-jakie wymiary w gruncie Ci jak do tej pory osiągnęła?

Jestem zachwycona Twoja białą rutewką, pięknie Ci kwitła! Moje strajkują.. jakie warunki w glebie jej stworzyłaś?
Nowa12 21:00, 05 paź 2019

Kasia_CS napisał(a)
Agatko, szukam informacji o Boscobel-jakie wymiary w gruncie Ci jak do tej pory osiągnęła?

Jestem zachwycona Twoja białą rutewką, pięknie Ci kwitła! Moje strajkują.. jakie warunki w glebie jej stworzyłaś?

Boscobel u mnie jest zgrabnym, małym krzaczkiem około metrowym - 2 lata u mnie jest. Ale od razu ci mówię Kasiu, że nie jestem jej wielką fanką . Pięknie pachnie, nie wypuszcza batów, jest dość zdrowa i nie śmieci. Ale same kwiaty jakoś mnie nie powalają. Myślałam, że są ciemniejsze.

A co do rutewki to jedyne co zrobiłam to posadziłam do kwaśnej ziemi . Starałam się ją podlewać jak było sucho bo podobno muszą mieć sporo wilgoci.
Kwitła pięknie i długo ale nie urosła zbyt duża w porównaniu do fioletowej. Posadzona była rok temu jesienią.
Nowa12 21:11, 05 paź 2019

Aurelllia napisał(a)
Trzeba się na te ostatnie kwiatki napatrzeć ile się da, bo niedługo tylko biel królowac będzie buuuuuuuuuuuu Jak dla mnie to po jesieni już by mogła być wiosna

Popieram taki wniosek . Zwlaszcza jak taka pogoda jest za oknem. Zimno, mokro i do wiosny daleko .
Nowa12 21:16, 05 paź 2019

anabuko1 napisał(a)

To tak jak i ja..
Ale z jednej strony trochę odpoczynku po sezonie tez nam się nalewy.
Ładnie ci jeszcze jeżówki i horki kwitną

Zimą przynajmniej coś się w domu porobi bo tak tylko ogród i ogród .
Remont pokoju dziecięcego czeka do zimy .
Kasia_CS 21:45, 05 paź 2019

Nowa12 napisał(a)

Boscobel u mnie jest zgrabnym, małym krzaczkiem około metrowym - 2 lata u mnie jest. Ale od razu ci mówię Kasiu, że nie jestem jej wielką fanką . Pięknie pachnie, nie wypuszcza batów, jest dość zdrowa i nie śmieci. Ale same kwiaty jakoś mnie nie powalają. Myślałam, że są ciemniejsze.

A co do rutewki to jedyne co zrobiłam to posadziłam do kwaśnej ziemi . Starałam się ją podlewać jak było sucho bo podobno muszą mieć sporo wilgoci.
Kwitła pięknie i długo ale nie urosła zbyt duża w porównaniu do fioletowej. Posadzona była rok temu jesienią.

Kolor tej róży znam dobrze i mi pasuje akurat do innej róży, bo już posiadam, ale że w donicy, to niemiarodajne. A musi mi ładnie wypełnić taką lukę na różance i się upewniam.

A rutewki mam 3 sztuki i jak rok temu jako tako 2 z nich kwitły, to w tym roku zero.. a u Ciebie dużo światełka mają?
Nowa12 22:10, 05 paź 2019

Kasia_CS napisał(a)

Kolor tej róży znam dobrze i mi pasuje akurat do innej róży, bo już posiadam, ale że w donicy, to niemiarodajne. A musi mi ładnie wypełnić taką lukę na różance i się upewniam.

A rutewki mam 3 sztuki i jak rok temu jako tako 2 z nich kwitły, to w tym roku zero.. a u Ciebie dużo światełka mają?

Latem moje rutewki mają słońce od rana do około 15. Jesienią więcej cienia mają bo słońce niżej.
To u mnie fioletowa urosła na prawie 2 metry a kwitła słabo a biała była niska ale super kwitła całe lato. Fioletową przesadziłam niedawno w inne miejsce, białą zostawiłam .
zszywka 22:28, 05 paź 2019

Szkółka w Rudniku Małym w stronę Częstochowy
A na urazówce na kontroli z babcią byłam, na szczęście wszystko dobrze
Nowa12 23:27, 05 paź 2019

zszywka napisał(a)
Szkółka w Rudniku Małym w stronę Częstochowy
A na urazówce na kontroli z babcią byłam, na szczęście wszystko dobrze

A to już wiem, o jaką szkółkę chodzi. Nigdy nie byłam ale bardzo bym chciała kiedyś tam podjechać. Może sie uda w przyszłym roku .
zszywka 13:56, 06 paź 2019

Wspaniali właściciele to i rośliny też eleganckie tylko do nich w ciągu tygodnia, bo weekendy na targach mają przeważnie
Zawsze możemy się zgadać i spotkać w szkółce, bo w miarę blisko mam
Kasia_CS 17:10, 06 paź 2019

Nowa12 napisał(a)

Latem moje rutewki mają słońce od rana do około 15. Jesienią więcej cienia mają bo słońce niżej.
To u mnie fioletowa urosła na prawie 2 metry a kwitła słabo a biała była niska ale super kwitła całe lato. Fioletową przesadziłam niedawno w inne miejsce, białą zostawiłam .

Jedną z rutewek już się zaopiekowałam Drugą chyba przesadzę w inne miejsce, bo w obecnym nawet jak pada, to prawie deszcz do niej nie dociera i trzeba podlewać - a w tym roku najwyraźniej robiłam to za słabo, mimo, że starałam się w miarę regularnie to robic.