Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Nowa12 22:20, 01 paź 2019

BASIA8 napisał(a)

Też tak mam. Choć Nasze wyjazdy w delegację zawsze Moje Koleżanki wspominają. One biegają po sklepach. Ciuszki kupują. A Ja po ogrodniczym buszuje i mam radość. Zawsze wracamy z roślinami. Ostatnio trochę przesadziłam - rośliny były upchane wszędzie. Tylko kierowca siedział wygodnie. Mina Mojej koleżanki była bezcenna jak zobaczyła wózek z roślinami do tej pory jest co w pracy wspominać. Teraz już jedziemy w miejsca gdzie każda z Nas chce. Koleżanka ciągnie do Częstochowy bo są fajne i tanie firanki. Druga ciągnie do Opola na zakupy. A Ja ich przeciagam po sklepach z roslinkami

To fajnie macie. Dla każdego coś miłego . Ja jakbym miała wybór to zawsze wybiorę szkółkę. Moja rodzina to już chyba ma mnie dość .
BASIA8 22:30, 01 paź 2019

Nowa12 napisał(a)

To fajnie macie. Dla każdego coś miłego . Ja jakbym miała wybór to zawsze wybiorę szkółkę. Moja rodzina to już chyba ma mnie dość .
7

Co Ty Kochają Cię napewno Ja czekam kiedy Mój Mąż straci cierpliwość
zszywka 23:11, 01 paź 2019

Do dobrodzienia mam kawałek ale w okolicy mam kilka fajnych szkółek, nawet odkryłam nową ostatnio W tym roku pojechałam na Bielsko (około 100 km w jedna stronę) i tam jest wybór niesamowity. Byłam 2 razy w ciągu miesiąca i auto było za każdym razem full

Ja zawsze jeżdżę sama lub ze znajomymi wiec nie ma problemu

W sumie do dużych miast Katowice i Częstochowa mam po około 50 km więc można powiedzieć ze mieszkam na środku
Nowa12 18:11, 02 paź 2019

BASIA8 napisał(a)
7

Co Ty Kochają Cię napewno Ja czekam kiedy Mój Mąż straci cierpliwość

Kwiatki mogę kupować, sadzić też bylebym mu nie kazała jeździć po szkółkach.
Jak już się zmusi i pojedzie to co najwyżej pójdzie w dział iglaków i każe mi tam robić zakupy .
Nowa12 18:13, 02 paź 2019

zszywka napisał(a)
Do dobrodzienia mam kawałek ale w okolicy mam kilka fajnych szkółek, nawet odkryłam nową ostatnio W tym roku pojechałam na Bielsko (około 100 km w jedna stronę) i tam jest wybór niesamowity. Byłam 2 razy w ciągu miesiąca i auto było za każdym razem full

Ja zawsze jeżdżę sama lub ze znajomymi wiec nie ma problemu

W sumie do dużych miast Katowice i Częstochowa mam po około 50 km więc można powiedzieć ze mieszkam na środku

Bielsko i Pisarzowice to moje ulubione miejsca zakupowe, tam na każdym rogu szkółka. Ale to jest właśnie te 70 km .
A jaką szkółķę odkryłaś bo rozumiem jesteś z Górnego Śląska tak jak ja .
Nowa12 18:19, 02 paź 2019

Trzmielina co roku jest niezawodna jeśli chodzi o dawkę czerwonego różu

Kim 18:57, 02 paź 2019

Nowa12 napisał(a)
Trzmielina co roku jest niezawodna jeśli chodzi o dawkę czerwonego różu

Przepiękna trzmielina świeci z daleka ale hakonki też szaleją

Szkółek faktycznie u nas do zatrzęsienia
greg66 18:59, 02 paź 2019

U mnie trzmieliny już mocniej wybarwione, a Ty ją jakoś przycinasz? bo pokrój ma trochę inny niż u mnie.
Nowa12 20:40, 02 paź 2019

greg66 napisał(a)
U mnie trzmieliny już mocniej wybarwione, a Ty ją jakoś przycinasz? bo pokrój ma trochę inny niż u mnie.

A jaki u Ciebie ma pokrój? Muszę poszukać jej u Ciebie.
Mam ją od wiosny zeszłego roku. Nie cięłam jej jeszcze bo ona prawie nie urosła . No może ciut . Ja mam tę zwykłą, nie Compactus.
Nowa12 20:45, 02 paź 2019

Kim napisał(a)

Przepiękna trzmielina świeci z daleka ale hakonki też szaleją

Szkółek faktycznie u nas do zatrzęsienia

Hakonka All Gold wiecznie przypalona ale rośnie jak na drożdżach .
Niedaleko mnie niedawno zlikwidowali małe ogrodnictwo. Wyprzedawali rośliny 80% taniej a ja o tym nie wiedziałam . Chociaż może to i dobrze .