Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Helen 21:04, 01 paź 2019

Nowa12 napisał(a)

Wszyscy mają blisko szkółki tylko ja mam wszędzie daleko . Wielka aglomeracja a szkółek jak na lekarstwo . A jak są to beznadziejne i małe.

Też tak mam. Jak czytam, że dziewczyny blisko Warszawy mają taki wybór, że tylko myślą gdzie jest ładniejszy okaz a odmiany roślin takie, że w Poznaniu o nich nie słyszeli, to normalnie zazdroszczę Zazdroszczę i już.
Pozostaje net
Nowa12 21:13, 01 paź 2019

sierotka napisał(a)
Agatko to podobnie jak u nas tez 2 większe i to wszystko ale zawsze to coś

Jak budowali jakieś 40 km ode mnie wielkie Centrum Ogrodnicze to się cieszyłam że wreszcie coś na Śląsku. A tam ceny z kosmosu a wybor żadny. Jak ostatnio byłam to pustki takie, ludzi praktycznie zero.
BASIA8 21:19, 01 paź 2019

Nowa12 napisał(a)

A to ty masz to szczęście, że masz ich blisko. Fajnie masz . Ja ich lubię bo mają duży wybór wszystkiego.

Kochana tyle szczęścia nie mam, ale tak dwa razy do roku jadę w delegację do Krasiejowa a to bardzo blisko. Ostatnio byłam w Ozimku w Pracusiu rewelacyjne mają roślinki i mnóstwo bibelotów do domku. Ogólnie uwielbiam tamte strony -
Opola, Ozimķa, Krasiejowa tam mieszkają inni ludzie niż u Nas w świętokrzyskim- są pomocni, radosni, życzliwi jak dla Mnie inny świat
Buziaki zostawiam.
Nowa12 21:20, 01 paź 2019

Helen napisał(a)

Też tak mam. Jak czytam, że dziewczyny blisko Warszawy mają taki wybór, że tylko myślą gdzie jest ładniejszy okaz a odmiany roślin takie, że w Poznaniu o nich nie słyszeli, to normalnie zazdroszczę Zazdroszczę i już.
Pozostaje net

Jak pojadę 50 km a najlepiej 70 km to już jest wybór szkółek i całkiem fajnych roślin. Ale to już mi tylko sobota zostaje a w sobotę to zazwyczaj nie wiem w co w łapy wsadzić . Drzewka to przez neta się boję zamawiać. Muszę mieć pewność że jest proste .
Nowa12 21:25, 01 paź 2019

BASIA8 napisał(a)

Kochana tyle szczęścia nie mam, ale tak dwa razy do roku jadę w delegację do Krasiejowa a to bardzo blisko. Ostatnio byłam w Ozimku w Pracusiu rewelacyjne mają roślinki i mnóstwo bibelotów do domku. Ogólnie uwielbiam tamte strony -
Opola, Ozimķa, Krasiejowa tam mieszkają inni ludzie niż u Nas w świętokrzyskim- są pomocni, radosni, życzliwi jak dla Mnie inny świat
Buziaki zostawiam.

W Prószkowie koło Opola kupowałam piękne wrzosy w szkółce wrzosów. Mega sympatyczni ludzie. Pan mi na rowerze jeszcze piękną azalię przywiózł bo część roślin mieli w innym miejscu.
A Pracusia nie znam ale Opolszczyzna daleko ode mnie a ja za wiele nie podróżuję. Zwłaszcza od kiedy mam dom i ogród .
Renii 21:34, 01 paź 2019

U mnie też wczoraj wiatr, aż zebrał owoce. Szkoda
Nowa12 21:45, 01 paź 2019

Renii napisał(a)
U mnie też wczoraj wiatr, aż zebrał owoce. Szkoda

Ja to się bałam i o dachówki i o ogród. Jutro pooglądam rabaty bo dzisiaj nie miałam czasu .
A Twojego klona strasznie szkoda.
BASIA8 21:54, 01 paź 2019

Nowa12 napisał(a)

W Prószkowie koło Opola kupowałam piękne wrzosy w szkółce wrzosów. Mega sympatyczni ludzie. Pan mi na rowerze jeszcze piękną azalię przywiózł bo część roślin mieli w innym miejscu.
A Pracusia nie znam ale Opolszczyzna daleko ode mnie a ja za wiele nie podróżuję. Zwłaszcza od kiedy mam dom i ogród .

Kto wie może kiedyś odwiedzę Prószków. Teraz mam na szkoleniu Męża w Gliwicach- może coś ładnego do ogródeczka dostanę
Nowa12 22:03, 01 paź 2019

BASIA8 napisał(a)

Kto wie może kiedyś odwiedzę Prószków. Teraz mam na szkoleniu Męża w Gliwicach- może coś ładnego do ogródeczka dostanę

Ja to się cieszę nawet z nowej łopaty .
BASIA8 22:13, 01 paź 2019

Nowa12 napisał(a)

Ja to się cieszę nawet z nowej łopaty .

Też tak mam. Choć Nasze wyjazdy w delegację zawsze Moje Koleżanki wspominają. One biegają po sklepach. Ciuszki kupują. A Ja po ogrodniczym buszuje i mam radość. Zawsze wracamy z roślinami. Ostatnio trochę przesadziłam - rośliny były upchane wszędzie. Tylko kierowca siedział wygodnie. Mina Mojej koleżanki była bezcenna jak zobaczyła wózek z roślinami do tej pory jest co w pracy wspominać. Teraz już jedziemy w miejsca gdzie każda z Nas chce. Koleżanka ciągnie do Częstochowy bo są fajne i tanie firanki. Druga ciągnie do Opola na zakupy. A Ja ich przeciagam po sklepach z roslinkami