Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Mgduska 11:11, 17 mar 2020

Żeby nie było wątpliwości - ja zasadniczo lubię koty Tu w mieście mamy zresztą kota, przygarnęliśmy zwierzaka, któremu właściciel się wyprowadził, a do nowego się nie przyjął. Ostatnio była 5 rocznica tego dnia, kiedy mój małżonek wyszedł po chleb, a wrócił z kotem - chleb zresztą też miał. To nasz drugi kot, poprzedni wybrał nas sobie na ulicy i został 13 lat.
Nasze koty zawsze miały swobodę wychodzenia na zewnątrz, więc i poprzedni i ten jest zrównoważony i zgrabny. Nie przepadam natomiast za spasionym kotem sąsiadów, któremu jeż prawie wlazł na głowę niezauważony, a jedyny wysiłek na jaki go stać, to rozkopanie mojej rabatki w celu zostawienia pamiątki... ale tu moja niechęć jest zrozumiała, prawda?
Nowa12 21:03, 17 mar 2020

Dzisiaj kurier dostarczył mi dosłaną hortkę i paczkę przerzucił przez płot. Nawet nie zadzwonił więc nie wiem ile leżała. Ale przerzucanie paczek z roślinami przez płot to nie do końca fajne ale co zrobić jak chcą maksymalnie ograniczyć kontakty międzyludzkie .
Chociaż mógł zadzwonić i postawić przy furtce to bym sobie po prostu ją zabrała.
Podobno są jakieś problemy z paczkami za pobraniem a ja mam 2 do dostarczenia .
Nowa12 21:04, 17 mar 2020

BASIA8 napisał(a)
Tak faktycznie wiosna powoli się rozkręca i jest bliżej niż dalej oby tylko wirusy odeszły od Nas, bo nie wróżą nic dobrego.
Buziaki.

Dzisiaj była tak piękna pogoda, że po południu wszyscy byliśmy na ogrodzie .
Nowa12 21:06, 17 mar 2020

Mgduska napisał(a)
Żeby nie było wątpliwości - ja zasadniczo lubię koty Tu w mieście mamy zresztą kota, przygarnęliśmy zwierzaka, któremu właściciel się wyprowadził, a do nowego się nie przyjął. Ostatnio była 5 rocznica tego dnia, kiedy mój małżonek wyszedł po chleb, a wrócił z kotem - chleb zresztą też miał. To nasz drugi kot, poprzedni wybrał nas sobie na ulicy i został 13 lat.
Nasze koty zawsze miały swobodę wychodzenia na zewnątrz, więc i poprzedni i ten jest zrównoważony i zgrabny. Nie przepadam natomiast za spasionym kotem sąsiadów, któremu jeż prawie wlazł na głowę niezauważony, a jedyny wysiłek na jaki go stać, to rozkopanie mojej rabatki w celu zostawienia pamiątki... ale tu moja niechęć jest zrozumiała, prawda?

Różne są kocie egzemplarze . Przyważyłam dzisiaj rzeczonego kota jak sie załatwiał w irgach sasiadów na przedpłociu. Ciekawe, jakie u mnie ma miejsca .
Ale ja i tak kociarą jestem wielką .
Mgduska 22:33, 17 mar 2020

Nowa12 napisał(a)

Różne są kocie egzemplarze . Przyważyłam dzisiaj rzeczonego kota jak sie załatwiał w irgach sasiadów na przedpłociu. Ciekawe, jakie u mnie ma miejsca

Nowa12 18:37, 18 mar 2020

Posadziłam róże z gołym korzeniem do donic. Pierwszy raz. Ot taki eksperyment. Wybrałam takie, które podobno idealnie pasują do donic Genevieve Orsi i Sourire du Havre.

Helen 20:57, 18 mar 2020

Mam nadzieję, że Ci się to powiedzie i odgapię od Ciebie i od Ewy sadzenie róż w donicach
P.S. a donice takie same jak moje
Kim 21:15, 18 mar 2020

Nowa12 napisał(a)
Posadziłam róże z gołym korzeniem do donic. Pierwszy raz. Ot taki eksperyment. Wybrałam takie, które podobno idealnie pasują do donic Genevieve Orsi i Sourire du Havre.

Zaglądłam na te róże powiem Ci jedno ,przepiękne
Agania 21:41, 18 mar 2020

Wyszykowana rabata na cacy
Jakiego dereni kupiłaś??
Nowa12 21:47, 18 mar 2020

Helen napisał(a)
Mam nadzieję, że Ci się to powiedzie i odgapię od Ciebie i od Ewy sadzenie róż w donicach
P.S. a donice takie same jak moje

Te jaśniejsze donice ceglaste też mi się podobają. Muszę kupić .