Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Nowa12 21:44, 27 kwi 2020

Renii napisał(a)
Agata Ty masz bodziszek ?

Nie mam bodziszków. Kiedyś miałam takie miniaturowe ale nie chciało to rosnąć i wywaliłam. Ja nie mam na nie pomysłu. Może kiedyś.
Nowa12 21:50, 27 kwi 2020

Zana napisał(a)
A derenia jeszcze nie posadziłaś? Niestety już się nie załapałam na zakup. Ale kupiłam u nas stacjonarnie innego.
Czy masz fotki tej jeżówki Real Green z ubiegłego roku? Ciekawa jestem jak wygląda gdy kwitnie.

Derenia posadziłam dzisiaj. Nareszcie . I 7 jeżówek Delicious Candy. Ale takie malutkie przyszły, że ich prawie nie widać.
Ja też widziałam w niedzielę stacjonarnie sporo dereni i kwiecistych i kousa. Były mniejsze ale też ładne sadzonki.
Real Green kupowałam późną jesienią i kończyły już kwitnienie także załapałam się może na 1 zielonego kwiatka. Nie mam fotek. Zobaczę w tym roku dopiero . Łącznie teraz 5 sadzonek mam.
Magleska 22:40, 27 kwi 2020

Agatka
podglądałam w pracy co u Ciebie się dzieje
fajne zakupy -......stipy dorodne -ja bym podzieliła
Nowa12 22:41, 27 kwi 2020

Emek mi dzisiaj złamał na pół kablem od kosiarki posadzoną niedawno hortensję Annabelle. Była malutka, raptem 2 patyczki. Złączyłam ją taśmą i zasmarowałam maścią ogrodniczą. Myślicie, że to coś da czy do wyrzucenia?
GorAna 22:44, 27 kwi 2020

Nowa12 napisał(a)
Emek mi dzisiaj złamał na pół kablem od kosiarki posadzoną niedawno hortensję Annabelle. Była malutka, raptem 2 patyczki. Złączyłam ją taśmą i zasmarowałam maścią ogrodniczą. Myślicie, że to coś da czy do wyrzucenia?

Lepiej tą złamaną gałązkę wsadzić w doniczkę i podlewać. Zamiast jednej Anabelki będziesz miała dwie
Nowa12 22:50, 27 kwi 2020

GorAna napisał(a)

Lepiej tą złamaną gałązkę wsadzić w doniczkę i podlewać. Zamiast jednej Anabelki będziesz miała dwie

Zastanawiałam się też nad tą opcją chociaż nigdy nie ukorzeniałam hortek.
Tylko, że hortka jest tak jakby rozłamana na pół i w zasadzie musiałabym te dwa patyczki wsadzić w doniczki .
Nowa12 22:55, 27 kwi 2020

Hibiskus, który jeszcze nie ruszył wygląda podejrzanie. Ma jakby pęknięcie na dole pnia i odłazi mu kora. Nie wiem co mu się stało i czy coś z niego będzie.

Nowa12 22:56, 27 kwi 2020

Magleska napisał(a)
Agatka
podglądałam w pracy co u Ciebie się dzieje
fajne zakupy -......stipy dorodne -ja bym podzieliła

Bardzo kuszące bo przydałoby mi się ich więcej. Nie zabiję ich?
Helen 22:59, 27 kwi 2020

U mnie anabelki rosły jak chwasty. W zasadzie w kolejnym roku można zrobić kilka sadzonek z jednej. Pokażesz jak to teraz wygląda?
Nowa12 23:02, 27 kwi 2020

Helen napisał(a)
U mnie anabelki rosły jak chwasty. W zasadzie w kolejnym roku można zrobić kilka sadzonek z jednej. Pokażesz jak to teraz wygląda?

Jutro wstawię zdjęcie. Może coś mi podpowiecie. Te patyczki to tak od razu można do doniczki z ziemią wsadzać?