Witaj Iwonko. Fajnie, że się ujawniłaś . Dziękuję za miłe słowa ale chyba trochę na wyrost.
Kupiłam 4 jeżowki Kismet Red. Śliczne są. Nie wiem jak się rozrastają bo mam je dopiero od zeszłego roku ale kolor piękny. Jak chcesz czerwony to polecam. Czerwone są jeszcze Eccentric ale one są wysokie.
Bo jakbyś chciała różowe to polecam moje ulubione Glowing Dream. Mój jeżówkowy nr 1 .
Powiem Ci że z rodkami na pełnym słońcu nie warto eksperymentować bo wczesniej czy póżniej bedziesz musiała go przesadzić bo będzie miała popalone liście a na to szkoda czasu .Przeszłam przez to .
Czekam aż tuje podrosną to dadzą mu więcej cienia bo on jest posadzony w kącie rabaty. To czekanie trwa już 4 lata ale cienia coraz więcej .
Ja mam kawałek rabaty z rodkiem, azaliami i wrzosami żeby kwasoluby rosły razem.
A czy możesz mi powiedzieć jak wysoka rośnie ta jeżówka eccentric? Szukam czegoś powyżej liliowca stella i nie jestem pewna czy ta kismet ret nie jest za niska a czy eccentric nie jest za wysoka, bo opisy to jedno, a rzeczywistość drugie. Pochwały absolutnie nie są na wyrost.