Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Nowa12 17:09, 20 cze 2020

Czosnki zakwitły aż dwa . Oto pierwszy.

Liliowce przesadzone do donic porosły i będą kwitły.

Jak smakują owoce świdośliwy lamarckiej? Jaki kolor powinny mieć dojrzałe kulki?

Zmokłe róże. Nie ma jak się nimi cieszyć bo ciągle pada.

galgAsia 17:10, 20 cze 2020

Agata, maluj mur! To jest super sprawa, sama sprawdziłam Tym bardziej, że to bramka, szara czy grafitowa nie pokaże śladów po puszczonych golach
Nowa12 17:16, 20 cze 2020

galgAsia napisał(a)
Agata, maluj mur! To jest super sprawa, sama sprawdziłam Tym bardziej, że to bramka, szara czy grafitowa nie pokaże śladów po puszczonych golach

A czym malowałaś? Farbą do elewacji zewnętrznych. Bo chciałam jakieś testery kupić w LM żeby wypróbować kolory i nie mają testerów do farb na zewnątrz.
Nowa12 17:18, 20 cze 2020

Tnę co roku ketmię syryjską i wtedy jest fajnie jajowata .
Nowa12 17:22, 20 cze 2020

KasiaLangier napisał(a)
Mega fajne ujęcia wiewióreczki do mnie też przychodzą, mają swój koszyk z orzechami, które pracowicie chowają po całym ogrodzie. Już wszędzie mam orzechy
Co do betonowego płotu to posadziłabym tam bluszcz, gdybyś chciała to mogę Ci wysłać, bo mam dostatek..

Mu też już zaczęły "drzewa" rosnąć z tych orzechów .
Pomyślę nad bluszczem jak już bramka przestanie u nas funkcjonować .
Zgloszę się wtedy .
Nowa12 17:27, 20 cze 2020

Gosialuk napisał(a)
Szerokie kadry piękne. I rośliny w zbliżeniach również. Spodobała mi się ta róża G coś tam. Chodzi za mną ostatnio taki kolor. Pachnie?

Ja jestem jakaś dziwna bo ja róż nie wącham . Ale powąchałam tę Genevieve i delikatnie pachnie. Myślałam, że ona będzie miała drobne kwiaty a ten kwiat ma 12 cm średnicy.
Nowa12 17:30, 20 cze 2020

anabuko1 napisał(a)

No brawa wielkie.
Pięknie to wszystko wygląda

Fajny bałaganik . Dzisiaj zbowu pochmurno i co chwilę mży. Nazbierałam już 3 wiadra wody z dachu domku narzędziowego. Muszę kupić chociaż jakąś zwykłą beczkę żeby to gdzieś przelewać zanim się dorobię konkretnych zbiorników do rynien.
galgAsia 17:31, 20 cze 2020

Nowa12 napisał(a)

A czym malowałaś? Farbą do elewacji zewnętrznych. Bo chciałam jakieś testery kupić w LM żeby wypróbować kolory i nie mają testerów do farb na zewnątrz.
Tak, farbą do elewacji. W casto na mieszalniku jest srylion odcieni, możesz sobie dobrać, co Ci w duszy zagra. Ja sobie wybrałam kilka odcieni z kolornika, tam są takie kartoniki, ich kolor raczej wiernie oddaje kolor farby. I dla elewacyjnych najmniejsza pojemność, jaką mieszają, to chyba 325 ml.
Kasiolaaa 18:16, 20 cze 2020

u mnie tez rozane śpiące królewny czekam na tłoczenie ale jesze troszke poczekam u mnie codziennie tez deszcze przechodza ale ja to sie ciesze
gogo 22:59, 20 cze 2020

U mnie to dopiero róże leniwce, pełno pączków, a kwiatów niewiele
Potwierdzam, wołają o słońce, ale Twoje i bez tego piękne
Szersze kadry, jak zawsze, podziwiam
Namaluj mural abstrakcyjny w ulubionych kolorach, do tego nie trzeba mieć talentu, a będzie kolorowo