Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Nowa12 21:30, 24 cze 2020

Na wcześniejszych stronach marudziłam, że nie mogę nigdzie w szkółkach dostać hakonechloi. Zamówiłam na necie i czekałam bez końca więc w końcu anulowałam zamówienie. Zamówiłam więc w sklepie, który oferował mi szybką wysyłkę i miał dobre opinie.
No i dostałam dzisiaj te wyczekiwane sadzonki.

Mimo zamówienia jednej odmiany dostałam co najmniej 2 różne. Ziemia zbrylona a po wyciągnięciu z doniczki prawie cała odpadała. Sadzonki w ogóle nie ukorzenione i w prawie każdej doniczce jakieś robale albo ślimaki. Że o chwastach nie wspomnę. Ziemi brakowało w doniczkach a wcale nie była wysypana w kartonie. Nie wiem czy przed wysyłką jakieś większe chwasty z nich wyrywali że takie luzy w doniczkach.
Obiecuję sobie że nic już nie będę zamawiać przez neta ale potem sytuacja człowieka zmusza bo nie ma roślin w szkółkach stacjonarnych.
Posadziłam do dobrej ziemi, podlałam ale wątpię żeby się przyjęły. Dziwię się że w ogóle rosły z taką ilością korzeni.

jolanka 21:32, 24 cze 2020

O kurcze, ale masakra z tymi sadzonkami Że tez nie wstydzą się wysyłać takich.
JoannA 21:43, 24 cze 2020

Że też sprzedawca nie wstydził się takich sadzonek wysłać. Wątrobowiec, szczawik i czego tam jeszcze nie ma w tych doniczkach.
Mam nadzieję że wystawisz im odpowiednią opinię.
Trawy są mocne więc powinny się przyjąć.
Helen 21:48, 24 cze 2020

Też Ci współczuję, to nie jest normalne...
greg66 21:53, 24 cze 2020

Agata tez to przerabiałem z tiarellami i kłosowcami, już nawet brak słów na coś takiego.
galgAsia 21:54, 24 cze 2020

Ja w ostatniej chwili się wstrzymałam. Uznałam, że podzielę moje greenhills i będę miała i tak bardziej wypasione sadzonki. Nie zazdroszczę
BASIA8 21:57, 24 cze 2020

Kurczę ale ludzie są beznadziejni. Człowiek pieniądze ciężko zarobione wydaje i spotyka się z takimi oszustami. Ręce opadają. Uważam tak jak dziewczyny trawy są silne powinny się przyjąć.
Pozdrowienia zostawiam.
Nowa12 22:00, 24 cze 2020

Deszcz padał w takich ilościach, że kupiłam 2 kastry i postawiłam pod domkiem narzędziowym . W tym miejscu leci sporo wody z dachu.
Jak ruszy program Mała Woda to kupię w końcu może jakieś zbiorniki na deszczówkę i podepniemy je do rynny .

Nowa12 22:03, 24 cze 2020

Margerytka40 napisał(a)

Śliczna ta żurawka, to krwista?

Nie. To jest Paris. Moja ulubiona. Ona jest chyba nawet fajniejsza od krwistej .
Nowa12 22:06, 24 cze 2020

jolanka napisał(a)
O kurcze, ale masakra z tymi sadzonkami Że tez nie wstydzą się wysyłać takich.

W tym roku to już naprawdę szkółki przeginają. Mają nas za idiotów? Myślą, że klientom internetowym można wszystko wcisnąć?