Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Ewa777 23:16, 20 cze 2020

A może niech dzieci coś namalują na murze Też może być fajnie. Nawet jeżeli to będzie namalowana bramka

Wrzuć w wyszukiwarkę w grafice hasło "Mural w ogrodzie". Bardzo fajne inspiracje podają

O tych osach też pierwszy raz słyszę.

Piękne kadry z ogrodu U mnie róże dopiero zaczynają kwitnąć.
Basieksp 23:49, 20 cze 2020

Nowa12 napisał(a)
Czosnki zakwitły aż dwa . Oto pierwszy.

Liliowce przesadzone do donic porosły i będą kwitły.

Jak smakują owoce świdośliwy lamarckiej? Jaki kolor powinny mieć dojrzałe kulki?

Zmokłe róże. Nie ma jak się nimi cieszyć bo ciągle pada.

U mnie dojrzała śwdośliwa ma owoce takie ciemne, ja ją średnio lubię, ale za to mój mąż ją lubi, nie wiem czy moja też jest lamarcka i czy to ma znaczenie, myślę że musisz jeszcze poczekać aż posmakujesz
Ostatnia róża bardzo ładna super fota

Podziwiałam różę, a tu te piękne donice które kiedyś podziwiałam obsadzone, ciekawa jestem jak zakwitną w nich liliowce będzie ładnie
zszywka 00:19, 21 cze 2020

Wpadłam na zaległości i przepiękne masz ozdoby Te lampy solarne cudaśne Ogród niesamowicie się zmienił. Fajne masz te doniczki z liliowcami, sama w tym roku kilka upolowałam i posadziłam jednoroczne. Ciekawe czy świdośliwa będzie smakować podobnie jak Pissardi
Nowa12 11:23, 21 cze 2020

galgAsia napisał(a)
Tak, farbą do elewacji. W casto na mieszalniku jest srylion odcieni, możesz sobie dobrać, co Ci w duszy zagra. Ja sobie wybrałam kilka odcieni z kolornika, tam są takie kartoniki, ich kolor raczej wiernie oddaje kolor farby. I dla elewacyjnych najmniejsza pojemność, jaką mieszają, to chyba 325 ml.

Tak myślałam właśnie żeby do Casto podjechać. Idę do Ciebie poszukać malowanego betonu .
Nowa12 11:25, 21 cze 2020

Kasiolaaa napisał(a)
u mnie tez rozane śpiące królewny czekam na tłoczenie ale jesze troszke poczekam u mnie codziennie tez deszcze przechodza ale ja to sie ciesze

Trochę się cieszę ale mi po prostu ciepła i lata już brakuje bo ono tak krótko trwa. Maj był chłodny, czerwiec deszczowy. Na najbliższy tydzień dalej deszcze i burze. Całą noc lało.
Nowa12 11:29, 21 cze 2020

gogo napisał(a)
U mnie to dopiero róże leniwce, pełno pączków, a kwiatów niewiele
Potwierdzam, wołają o słońce, ale Twoje i bez tego piękne
Szersze kadry, jak zawsze, podziwiam
Namaluj mural abstrakcyjny w ulubionych kolorach, do tego nie trzeba mieć talentu, a będzie kolorowo

Z takim muralem to by był niewątpliwie oryginalny ogród .
Ale chyba aż tak szalona nie jestem .
Kiedyś chciałam taką ładną bramkę dla dzieciaków namalować na tym murze ale potem mi przeszło.
Nowa12 11:38, 21 cze 2020

Ewa777 napisał(a)
A może niech dzieci coś namalują na murze Też może być fajnie. Nawet jeżeli to będzie namalowana bramka

Wrzuć w wyszukiwarkę w grafice hasło "Mural w ogrodzie". Bardzo fajne inspiracje podają

O tych osach też pierwszy raz słyszę.

Piękne kadry z ogrodu U mnie róże dopiero zaczynają kwitnąć.

Pomyślę, pomyślę . Byłby czad.
Dzieciaki kredą czasem po tym malują. Na trwałe inspiracje na razie nie pozwalałam . Zaraz wygoogluję mural w ogrodzie.
Takie dziury znalazłam, że wygryza też miesierka różówka.
Nowa12 11:42, 21 cze 2020

Basieksp napisał(a)

U mnie dojrzała śwdośliwa ma owoce takie ciemne, ja ją średnio lubię, ale za to mój mąż ją lubi, nie wiem czy moja też jest lamarcka i czy to ma znaczenie, myślę że musisz jeszcze poczekać aż posmakujesz
Ostatnia róża bardzo ładna super fota

Ja pierwszy raz chciałam spróbować jak one smakują. Nie wiem czy jest jakaś różnica w smaku pomiędzy różnymi odmianami świdośliw.
Ostatnia róża jest awatarkowa. To róża pomylona przez szkółkę, która okazała się udaną pomyłką .
Nowa12 11:46, 21 cze 2020

zszywka napisał(a)
Wpadłam na zaległości i przepiękne masz ozdoby Te lampy solarne cudaśne Ogród niesamowicie się zmienił. Fajne masz te doniczki z liliowcami, sama w tym roku kilka upolowałam i posadziłam jednoroczne. Ciekawe czy świdośliwa będzie smakować podobnie jak Pissardi

Na liliowce nie miałam pomysłu to są w donicach. Mnie by się też podobało mieć dużo donic tylko podlewanie jest uciążliwe. Najgorzej jak się wyjeżdża bo nie ma kto podlewać .
Nowa12 17:59, 21 cze 2020

Widzę, że u wszystkich mokro i deszczowo.
Dzisiaj znowu alert pogodowy dostaliśmy. Do ogrodu można na chwilę wyskoczyć. Parę zmokłych fotek zrobić .