Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

deszczowymaj 20:44, 27 lut 2019

mikina34 napisał(a)
Ej, ja też tak mam, że jak cykam fotki w ogrodzie to najpierw się czaję czy nikt nie patrzy Normalnie jakbym robiła co najmniej coś dziwacznego jakaś goopia chyba jestem, przecież moje to mi wolno, co nie Co innego gdybym zaczęła sobie słitfocie strzelać z habaziami w tle

Moniu ...jak Ty coś powiesz
Nowa12 20:50, 27 lut 2019

Mirka, Asia, Ewa, Kasia, Monika ale się uchichrałam czytając Wasze opisy. Normalnie jakbym siebie widziała . Ja też mam skrajną działkę i ogród "frontem do klienta".
To jest tak na tej mojej ulicy, że są głównie szeregówki więc wszyscy mają ogródki od tyłu domu i nie widać ich wcale. Dwie skrajne działki, w tym moja są na oczach wszystkich. W dodatku kawałek dalej mam parking więc ratuje mnie jedynie to, że za płotem jest pusta działka, w której chwasty po pachy i prawie nas nie widać .
Ale jeszcze mam drugą stronę od ulicy i tu hula wiatr, żadnej sensownej zasłony tylko siatka z niskimi roślinami, która nie zasłania nic.
Więc chodzę po tej mojej działce jak szpieg z krainy deszczowców a zdjęcia cykam z ukrycia albo spod krzaka . A ludzie się tak gapią, że mam wrażenie, że tylko ja na ziemi mam ogród albo ja w nim cokolwiek robię.
A jak idzie większa grupka ludzi to uciekam na taras .
Nienormalne to jest, nie?

Milka 06:22, 28 lut 2019

Nowa12 napisał(a)

Plany planami a życie życiem . W sobotę może moje hortki zetnę bo chyba ostatnia już tu zostałam. I kostrzewę siną do zera. Raz kozie śmierć. Do niej porządny sprzęt potrzebuję bo już wielka się zrobiła. Mam nadzieję, że nie przepłaci tego życiem .

Mnie ja się tnie najlepiej zwykłymi nożyczkami, w Pepco po 8zl, jak brzytwa, kupuje kilka ,jak sie stepia wywalam.
Nowa12 09:33, 28 lut 2019

Może to faktycznie lepszy pomysł ze zwykłymi nożyczkami. Nie trzeba odpalać ciężkiej artylerii .
A i jeszcze muszę wierzbę Hakuro skrócić. Chociaż najchętniej to bym ją zastąpiła czymś innym kulkowym na pniu. Polecany tu jest ambrowiec Gunball ale czy ktoś go ma już kilka sezonów i rzeczywiście jest fajny? Zastanawiam sie czy można go w ogóle dostać w szkółkach i w dodatku za jakąś względnie przyzwoitą cenę.
Nowa12 20:50, 28 lut 2019

Byłam dzisiaj w Obi licząc na to, że może już mają jakieś bratki, stokrotki. Ale gdzie tam, nic nie mieli a z ogrodem zewnętrznym ruszają dopiero po 15 marca .
Kasiolaaa 20:57, 28 lut 2019

ja to sama do siebie sie smieje az moj emek sie tyta z czego tak rechocze a ja tylko ze zdjec z ukrycia do czego to doszlo zeby na swoim podworku tak sie czaić
Aurelllia 21:00, 28 lut 2019

Też już nóżkami przebieram, żeby do ogrodniczych skoczyc, ale luknęłam do swoich notatek w weekend i ze wszystkim wszędzie w tamtym roku po 15 marca ruszyli .... :/
Także czekam z łowami
Nowa12 22:28, 28 lut 2019

Kasiolaaa napisał(a)
ja to sama do siebie sie smieje az moj emek sie tyta z czego tak rechocze a ja tylko ze zdjec z ukrycia do czego to doszlo zeby na swoim podworku tak sie czaić

Nawet jak tylko chodzę po ogrodzie i medytuję co by tu jeszcze poprzestawiać to i tak mi głupio jak ktoś przechodzi. Zdjęcia to głównie z pozycji kucającego robię .
Nowa12 22:30, 28 lut 2019

Aurelllia napisał(a)
Też już nóżkami przebieram, żeby do ogrodniczych skoczyc, ale luknęłam do swoich notatek w weekend i ze wszystkim wszędzie w tamtym roku po 15 marca ruszyli .... :/
Także czekam z łowami

Myślałam, że jak wszystko wcześniej startuje w ogrodzie to ogrodnictwa też szybciej ruszą ale chyba się mylę. A już bym sobie poprzebierała w bratkach .
anabuko1 22:48, 28 lut 2019

Nowa12 napisał(a)

Plany planami a życie życiem . W sobotę może moje hortki zetnę bo chyba ostatnia już tu zostałam. I kostrzewę siną do zera. Raz kozie śmierć. Do niej porządny sprzęt potrzebuję bo już wielka się zrobiła. Mam nadzieję, że nie przepłaci tego życiem .

Fajnie ci Agatko ,że coś już robisz.
Ja dopiero przed połową marca może podzialam.
Wszystko w tyle .
Kostrzewy też muszę ściąć.