Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Nowa12 20:38, 19 mar 2022

Basieksp napisał(a)

Też czyściłam dziś tuje, ręce mam w podobnym stanie, zrobiłam jakieś 50 metrów, a została mi jeszcze druga strona, tam jest trochę mniej, strasznie dużo tego u mnie jest

Ja jakieś 40 m podzielone na 2 dni więc i tak szybka jesteś. Ubieram się we wszystko długie a i tak ręce poharatane jak u Ciebie.
Basieksp 22:13, 19 mar 2022

Nowa12 napisał(a)

Ja jakieś 40 m podzielone na 2 dni więc i tak szybka jesteś. Ubieram się we wszystko długie a i tak ręce poharatane jak u Ciebie.

Taka sprytna nie jestem, też na raty je robiłam, dziś tą jedną stronę dokończyłam I jeszcze jakieś 20 metrów z drugiej strony mi zostało, a już mam z 20 worków i tak jest każdej wiosny, myślę, że czym starsze tym więcej tego jest
Milka 08:47, 20 mar 2022

Nowa12 napisał(a)
Dokończyłam czyszczenie tuj. Aż mi ulżyło. Ręce porysowane ale cieszę się że mam tę robotę z głowy.
Kolejna robótka wycinanie brzydkich liści z żurawek. Reszta zaplanowana na jutro.
Żurawki kiepsko wyglądają u mnie po zimie. Niektóre bez liści. Nie wiem czy coś z nich będzie. Ale coraz bardziej skłaniam się żeby w tym miejscu dać coś innego. Bo one się cały sezon regenerują żeby potem znowu tak beznadziejnie wyglądać po zimie.

Aga nie baw się w czyszczenie, zetnij przy ziemi, podlej potem z 2 razy z nawozem i pięknie odrosną.
Milka 08:51, 20 mar 2022

Nowa12 napisał(a)
Ciąg dalszy kulkowania.
Tak mi się spodobało przycinanie tą małą końcówką z nożyc akumulatorowych że wszystko tym wycinam i formuję. Super sprawa. Polecam. Nie ma sensu się męczyć zwykłymi nożycami. Potem tylko odkurzacz i kolejny punkt z listy odhaczony .
W trakcie i po.

Też nimi tnę, ale już mi się stępiły i muszę nowe ostrza kupić.
Pięknie ci te Daniki wyszły, moje nie cięłam i dopiero teraz zaczynam, bo rozwichrzone.
W sumie mam 3 rodzaje tych nożyc, Stiga, Bosch i Wolfgarden.
Margerytka40 09:39, 20 mar 2022

Tuje mam jeszcze małe i czyszczenie niewielkie ale już się nastawiam na to co będzie. Śliczne kuliszcza
Nowa12 10:58, 20 mar 2022

Basieksp napisał(a)

Taka sprytna nie jestem, też na raty je robiłam, dziś tą jedną stronę dokończyłam I jeszcze jakieś 20 metrów z drugiej strony mi zostało, a już mam z 20 worków i tak jest każdej wiosny, myślę, że czym starsze tym więcej tego jest

Moje tuje nie są jeszcze wielkie ale też już sobie wyobrażam ile tego będzie za parę lat.
Nowa12 11:04, 20 mar 2022

Milka napisał(a)

Aga nie baw się w czyszczenie, zetnij przy ziemi, podlej potem z 2 razy z nawozem i pięknie odrosną.

Nigdy tak nie robiłam. I nie wiedziałam że tak można.
Ale spróbuję i zobaczę. Byłoby łatwiej.
Nowa12 11:06, 20 mar 2022

Milka napisał(a)

Też nimi tnę, ale już mi się stępiły i muszę nowe ostrza kupić.
Pięknie ci te Daniki wyszły, moje nie cięłam i dopiero teraz zaczynam, bo rozwichrzone.
W sumie mam 3 rodzaje tych nożyc, Stiga, Bosch i Wolfgarden.

To masz takie porządne sprzęty. Ja mam od zeszłego roku i mało używałam. Dopiero od Wioli zgapiłam że można je używać prawie do wszystkiego . I teraz robota dopiero idzie .
Nowa12 11:07, 20 mar 2022

Margerytka40 napisał(a)
Tuje mam jeszcze małe i czyszczenie niewielkie ale już się nastawiam na to co będzie. Śliczne kuliszcza

To nie jest robota marzenie niestety . Trochę się tych kulek uzbierało.
Ewa777 15:10, 20 mar 2022

Bardzo ładnie wychodzi Ci to przycinanie kul U mnie w piątek i sobotę mąż przyciął tuje. Muszę do nich zajrzeć, czy trzeba je czyścić w środku.