Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Nowa12 21:08, 20 mar 2022

Judith napisał(a)
Ja ma kilka sztuk takich mizerot żurawkowych - tez je tak przytnę .
Mam 5 odmian żurawek (nie pamietam nazw i takie obserwacje kilkuletnie: zielone/limonkowe 2 odmiany rosną pięknie, wyglądają dobrze także po zimie, bordowe - nieźle, pomarańczowe oraz w kolorze brudnego bordo - dramat, niezależnie od stanowiska...

Moim zdaniem to kwestia odmiany. Są takie sprawdzone, żelazne. I chyba takie trzeba kupować a z resztą dać sobie spokój. Ale w tym roku mam je najgorsze i w sumie nie wiem dlaczego.
Nowa12 21:10, 20 mar 2022

Milka napisał(a)

Między innymi robię nimi kanty, błyskawicznie

Ale kanty w trawniku? Tą długą końcówką? Czy innym sprzętem?
Wiolka5_7 21:10, 20 mar 2022

Moja stipa też się zieleni,jedna Kępa coś kiepsko...rosła na przeciągu może dlatego.

Kory nigdy dość,u mnie też by się przydało kupić... widzę, że cena poszła do góry jak wszystko od zeszłego roku.

Konwalnik bardzo fajny,szkoda, że tak wolno rośnie

Cisy już są bardzo ładne i gęste
Nowa12 21:17, 20 mar 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Moja stipa też się zieleni,jedna Kępa coś kiepsko...rosła na przeciągu może dlatego.

Kory nigdy dość,u mnie też by się przydało kupić... widzę, że cena poszła do góry jak wszystko od zeszłego roku.

Konwalnik bardzo fajny,szkoda, że tak wolno rośnie

Cisy już są bardzo ładne i gęste

Podrożała kora to fakt dlatego rzuciłam się na promocję . Bo tylko do 24.03. Konwalnik to chyba jedną z najwolniej rosnących roślin . Przynajmniej u mnie.
Patrząc wstecz jak cisy kupiłam to jest różnica.
Podlałam je dzisiaj bo sucho się robi. Ale tylko cisy, rozplenice i żurawki w najbardziej suchych miejscach u mnie.
Rumianka 21:49, 20 mar 2022

Swoich tuj nie czyściłam zrobiły to za mnie ostatnie wichury...Tak szarpały nimi (4m wysokości)że wszystko suche spadło na dół...Pozbierałam i po robocie... i to był jedyny pożytek z tego szalejącego wiatru.
Wiolka5_7 21:54, 20 mar 2022

Nowa12 napisał(a)

Podrożała kora to fakt dlatego rzuciłam się na promocję . Bo tylko do 24.03. Konwalnik to chyba jedną z najwolniej rosnących roślin . Przynajmniej u mnie.
Patrząc wstecz jak cisy kupiłam to jest różnica.
Podlałam je dzisiaj bo sucho się robi. Ale tylko cisy, rozplenice i żurawki w najbardziej suchych miejscach u mnie.

Ja kupiłam ostatnio aż jeden worek a przydała by się chyba przyczepa ale to raczej nie w tym sezonie ,bo inne wydatki...remont łazienki i WC robimy

Ja też odpalę zraszacz w tym tyg. na wjazdowej na pewno,bo tam najsuszej
Basieksp 22:07, 20 mar 2022

To ja też na próbę jakieś żurawki tak sobie przytnę i zobaczę co z tego wyrośnie
Nowa12 22:39, 20 mar 2022

Rumianka napisał(a)
Swoich tuj nie czyściłam zrobiły to za mnie ostatnie wichury...Tak szarpały nimi (4m wysokości)że wszystko suche spadło na dół...Pozbierałam i po robocie... i to był jedyny pożytek z tego szalejącego wiatru.

Pożycz Twojego wiatru bo mój nie dał rady . Z tujami nie dał ale jedną dachówkę nam podniósł .
Nowa12 22:43, 20 mar 2022

Wiolka5_7 napisał(a)

Ja kupiłam ostatnio aż jeden worek a przydała by się chyba przyczepa ale to raczej nie w tym sezonie ,bo inne wydatki...remont łazienki i WC robimy

Ja też odpalę zraszacz w tym tyg. na wjazdowej na pewno,bo tam najsuszej

Ja w zeszłym roku nie uzupełniałam więc w tym roku już niestety trzeba.
Jak tak dalej pójdzie to też będę musiała coś podlać chociaż mi się to wcale nie usmiecha. W końcu wiosna jest a nie lato i 30 stopni.
Nowa12 22:44, 20 mar 2022

Basieksp napisał(a)
To ja też na próbę jakieś żurawki tak sobie przytnę i zobaczę co z tego wyrośnie

Nigdy nie słyszałam o takim sposobie ale też to wypróbuję.