Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

SlonecznyOgrod 21:52, 18 mar 2022

Ja carexy Ice Dance już przycięłam choć były całkiem zielone, ale wiem, że tak się robi, ładnie się wtedy odmładzają, więc bardzo dobrze zrobiłaś
Wiolka5_7 22:16, 18 mar 2022

Nowa12 napisał(a)

Ja właśnie tę dłuższą końcówką nic nie umiem ciąć. Albo się klinuje albo nie tnie. Próbowałam i na trawach i na iglakach i nic z tego. Nawet stożka chciałam wyrównać i też beznadziejnie.

O widzisz ,a mi się cięło bardzo sprawnie ta dłuższą
Jutro berberysy delikatnie ciachnę nimi .
Nowa12 22:19, 18 mar 2022

Wiolka5_7 napisał(a)

O widzisz ,a mi się cięło bardzo sprawnie ta dłuższą
Jutro berberysy delikatnie ciachnę nimi .

Berberysy też mi super się cięło tym sprzętem .
Pierwszy raz mi się udało je tak fajnie wyrównać.
Nowa12 22:23, 18 mar 2022

SlonecznyOgrod napisał(a)
Ja carexy Ice Dance już przycięłam choć były całkiem zielone, ale wiem, że tak się robi, ładnie się wtedy odmładzają, więc bardzo dobrze zrobiłaś

Tylko nie wiem czy nie powinnam je niżej ściąć ale zobaczy się w sezonie jak się odmłodzą .
W zeszłym roku żałowałam, że ich nie obcięłam. Ja mam everlime 3 szt., więcej carexów nie mam bo wypadły.
mirkaka 05:31, 19 mar 2022

Moje Ice Dance też ścięłam kilka dni temu, i widzę już jak wypuszczają kwiatostany
Kulki ładnie przycięte, szkoda że na przedpłociu psy obsikują, ja dlatego nic nie sadzę tam, tylko trawa, a teraz w sąsiedztwie trwa budowa, więc wszyscy parkują pod moim płotem na wykoszonej trawce, mam tam teraz zamiast trawy koleiny błotne
Nowa12 19:14, 19 mar 2022

mirkaka napisał(a)
Moje Ice Dance też ścięłam kilka dni temu, i widzę już jak wypuszczają kwiatostany
Kulki ładnie przycięte, szkoda że na przedpłociu psy obsikują, ja dlatego nic nie sadzę tam, tylko trawa, a teraz w sąsiedztwie trwa budowa, więc wszyscy parkują pod moim płotem na wykoszonej trawce, mam tam teraz zamiast trawy koleiny błotne

Może można zagospodarować przedpłocie takimi roślinami, których psy nie lubią o ile takie są . Ale póki co też mam tylko trawę która jakoś daje radę.
Nowa12 19:20, 19 mar 2022

Dokończyłam czyszczenie tuj. Aż mi ulżyło. Ręce porysowane ale cieszę się że mam tę robotę z głowy.
Kolejna robótka wycinanie brzydkich liści z żurawek. Reszta zaplanowana na jutro.
Żurawki kiepsko wyglądają u mnie po zimie. Niektóre bez liści. Nie wiem czy coś z nich będzie. Ale coraz bardziej skłaniam się żeby w tym miejscu dać coś innego. Bo one się cały sezon regenerują żeby potem znowu tak beznadziejnie wyglądać po zimie.
Wiolka5_7 19:39, 19 mar 2022

Fajnie, że skończyłaś czyszczenie
Powiem Ci , że ja nie planowałam,ale jak cięlam boki ,to czyściłam przy okazji ten susz i w sumie mam przy okazji oczyszczone tuje robota 2 w 1

Ja żurawek nie mam,ale jeśli by nie wyglądały to na pewno bym wymieniła na coś innego
Basieksp 19:58, 19 mar 2022

Nowa12 napisał(a)
Dokończyłam czyszczenie tuj. Aż mi ulżyło. Ręce porysowane ale cieszę się że mam tę robotę z głowy.
Kolejna robótka wycinanie brzydkich liści z żurawek. Reszta zaplanowana na jutro.
Żurawki kiepsko wyglądają u mnie po zimie. Niektóre bez liści. Nie wiem czy coś z nich będzie. Ale coraz bardziej skłaniam się żeby w tym miejscu dać coś innego. Bo one się cały sezon regenerują żeby potem znowu tak beznadziejnie wyglądać po zimie.

Też czyściłam dziś tuje, ręce mam w podobnym stanie, zrobiłam jakieś 50 metrów, a została mi jeszcze druga strona, tam jest trochę mniej, strasznie dużo tego u mnie jest
Nowa12 20:36, 19 mar 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Fajnie, że skończyłaś czyszczenie
Powiem Ci , że ja nie planowałam,ale jak cięlam boki ,to czyściłam przy okazji ten susz i w sumie mam przy okazji oczyszczone tuje robota 2 w 1

Ja żurawek nie mam,ale jeśli by nie wyglądały to na pewno bym wymieniła na coś innego

No właśnie nie wyglądają .
Przemyślę temat. To są Forever Purple i jak je kupowałam to liczyłam że się ładnie rozrosną i jednak będą wyglądać .
No to zaliczyłaś poważną robotę. Masz powera. Ja to powoli i po trochu . Po zimie to nieruchawa jestem .