Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Katkak 02:44, 08 lut 2019

Domek cudny i wielki. Jak zwykle idziecie jak burza. Fajnie buczkaobok podgoliłaś, fajne ma nóżki.
Milka 06:51, 08 lut 2019

Oj wy pracusie, domek rośnie, jak na drożdżach, ciut szkoda, że nie wyższe drzwi, może jednak da radę o 2 belki to zmienić?
No i czekam aranżację. Ja bym za bardzo nie ściemniałą tych desek
dana1s 08:14, 08 lut 2019

Jeden dzień mnie nie było, a domek już stoi
Ładnie to wygląda!
Myśmy się z naszym kilka tygodni babrali, a tu masz hop siup i dom gotowy
Sylwuś to będzie domek typowo rekreacyjny? Krzesełka i kawka?
Nasz to głównie schowek jest, ale tak mnie natchnęłaś pomysłami, że też kącik kawowy ze stolikiem zrobię
Dobrze, że mocujecie do gruntu na kotwy, ja bym je dodatkowo zalała betonem, wiatry bywają nieprzewidywalne...
Buziaki i dobrej pogody Wam życzę, żebyś zdążyła zabezpieczyć drewno przed deszczem!
Muszelka 09:51, 08 lut 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Drewno mi do stylu ogrodu bardziej pasuje I my kochamy drewno w każdej postaci

Do naszego ogrodu też bardziej pasowałoby drewno, ale…
My jesteśmy do bólu praktyczni i oszczędzamy siły na inne interesujące nas aktywności (ogródek to może 5., 6. w kolejności pasja). Tak więc zwyciężyła opcja, że po postawieniu domku ogrodnika (rzeczywiście trwało to 3 godziny!) przez kolejne 25 lat nic nie musimy przy nim robić, poza troską o porządek w środku

Ścianki domku z poliwęglanu są lekkie i cieniutkie jak tektura. Ale cały domek umocowaliśmy niezwykle solidnie do podłoża. Wyobraź sobie, że w stanie zupełnie niezmienionym przetrwał straszliwy huragan, który nawiedził nasze okolice 11 sierpnia 2017 r. Poległo tysiące hektarów lasów, fruwały w powietrzu garaże, dachy domów, zniszczone zostały całe budynki, fragmenty kościołów… A domek z poliwęglanu jak stał, tak stał
No, ale to nasz wybór… kosztem estetyki

Pamiętajcie o naprawdę solidnym przytwierdzeniu Waszego domku do podłoża. Coraz więcej anomalii pogodowych nawiedza Polskę.

Z całego serca Wam kibicuję! Bo domek śliczny się zapowiada Osobiście nie przyciemniałabym go za bardzo (może kolor ‘pini’?).

Pozostawiam ciepłe pozdrowienia, życzenia zdrowia, siły oraz słonecznej aury (żebyście zdążyli surowe deski zabezpieczyć przed opadami deszczu/śniegu!).
abiko 09:58, 08 lut 2019

Fajnie musi się składać ten domek, jak z klocków.
Taki jasne jest ładny, ale nie pasuje mi do Twojego ogrodu i wiem, że go przyciemnisz. Też praktycznie trzeba na to spojrzeć, bo masz za dużo spraw, aby jeszcze domek picować. Takie moje zdanie
Strasznie niskie to wejście faktycznie.. jakiś niski architekt go projektował chyba Kasia faktycznie będzie się kłaniać O chłopakach Twoich nie wspomnę

Niby masz tam wygwizdów a wiosna się pcha jakoś pierwsza u Ciebie.. hmmm
Radziu2013 10:05, 08 lut 2019

Wiosna się budzi coraz bardziej

Przyroda nie śpi (o ile w ogóle u Ciebie na chwilę zasnęła (?)), to i ogrodnicy na nogach ...

Dajecie czadu Domek superowy. Ten jasny kolor ładny, ale do Twojego ogrody ten "ciemnieszy" - pomalowany moim zdaniem lepiej pasuje - nawiązuje do koloru mebli, altanki, tojleta itd. No i dłużej posłuży...

A okienko jest z szyby?

Pozdrawiam
Bogdzia 10:27, 08 lut 2019

Bożenko nie upieram sie bo wiesz, że znawca ze mnie żaden
ale gdybym miała po dziwiekach wydawanych rozpoznac to bym sobie dała rękę uciąć, że te same co w Beskidzie jesienią
co do wyglądu mam jedną taką fotke, pluję sobie w brode, że nie było czasu ustawień zmienić byłyby wyraźniejsze zdjęcia.

może jeszcze kiedyś przylecą....

Sylwia zdjęcia jak na takiego ptaka są rewelacyjne, patrzyłam na you tube i wcale lepsze nie były.
sylwia_slomc... 10:44, 08 lut 2019

Dorota123 napisał(a)
Jakiś czas nie zaglądałam na forum, bo stwierdziłam, że teraz jest martwy okres w ogrodach. Jakże się myliłam. Przegapiłam założenie nowego wątku, a gdy go znalazłam było już 104 strony !!!!
Zaczęłam od początku, prześledziłam inspiracje z pinteresta, przeskoczyłam na 100 stronę, a tam buduje się piękny domek. Wy to potraficie zaskoczyć zaglądających o każdej porze roku. Brawo WY

To miałaś niespodziankę tak też fajnie, cieszę się, że Jesteś witam w nowym wątku
sylwia_slomc... 10:47, 08 lut 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
Sylwia otworzylam setke o godzinie 12 z minutami wchodze teraz juz 5 stron przybylo i sie dziwisz nie pokazuj nic na watku to i stron nie bedzie.

Ze tez wczesniej nie zaskoczylam, ze cos takiego mozna samemu zbudowac.
Rozumiem (wczesniej nieczytalam bo nie nadazam), ze jest to domek ogrodnika na narzedzia a nie do spania. Napisz jakie ma wymiary i gdzie to zamawialas.
Jakiej grubosci deska.

Szybko wam to idzie. Jeszcze dach i dom stoi.

Ma byc jeszcze plusowa temperatura to zrobicie. U nas tez piekna pogoda. W sobote bedziemy przycinac drzewa.

On jest na narzędzia, ale my zamiarujemy w nim czasem nocować na razie w sezonie
Ścianki mają grubość 34mm. Na zimę tam będą chowane dekoracje ogrodowe i może niektóre mebelki.
I kącik gospodarczy, ogrodnika powstanie pod ścianą. Zobaczymy co nam wyjdzie. Docelowo w przyszłośći być może stanie się kurnikiem, jak już dom wyremontuję
deszczowymaj 10:48, 08 lut 2019

Sylwia jednak u Ciebie wiosna także pędzi
U mnie ostrogowiec przez zimę nawet nie stracił zeszłorocznych liści,mam go pierwszy sezon i nie wiem czy to normalne,czy zimno go nawet nie tknęło

Domek pięknie się buduje,ach pracusie