Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Katkak 10:12, 15 mar 2020

Ale działacie. Jestem caly czasna bieżąco i nic mi nie umyka.nieustannie się zachwycam. Od 5 już lat. I nieustannie podziwiam. Mam ochotę na jakieś zrobienie ozdóbek, tym bardziej, że jeden krasnal po "zimie" bez głowy został. No i jak tylko kupię ziemię do suewek to jadę z koksem z pomidorkami bo już czas.
sylwia_slomc... 12:06, 15 mar 2020

anka_ napisał(a)
Wiesz Sylwio, ja chyba muszę wprowadzić sobie zakaz na wchodzenie na twój wątek. Bo spaceruję u ciebie, oglądam postępy a później spać po nocach nie mogę. U mnie niestety za mokro żeby zacząć działać ogrodowo. A i temperatury skutecznie powstrzymują przed pochopnym działaniem. Ale kusisz, oj kusi...

Aniu ja pokazuję to co robimy bez zamiaru kuszenia, ale bardziej trochę instruktażowo dla Tych co dopiero zaczynają raczkować w ogrodniczkowaniu Może ktoś na tym skorzysta, cos dla siebie wyciągnie, czymś się zainspiruje może
Ale bardzo mi miło, że zaglądasz, ale mniej, ze potem nie śpisz. Każdy ma w ogrodzie inne warunki. U nas do tej pory było dużo wilgoci w glebie, ale wczoraj pod dwóch wietrznych dniach okazało się, że w zasadzie nie ma za dużo wilgoci w glebie, wyschła, do tego w studni ani trochę od jesieni wody nie przybyło
rok temu mieliśmy wiosną wodę na dwóch i pół kręgach w tej chwili na czterech
sylwia_slomc... 12:06, 15 mar 2020

pawel_snopek napisał(a)
Jak tam po przymrozkach?

Jeszcze nie wiem jak u nas, ale u mamy zmroziło czubki tulipanów.
sylwia_slomc... 12:08, 15 mar 2020

AnnaMS napisał(a)
Ale u Ciebie wiosennie piękne zakupy i te kwieciste i te drewniane wawrzynki słodziaki, piękne polanki krokusowe, oj jest co podziwiać, piękny kawał ogrodu

Dziś to nie wiem jeszcze czy nadal tak wiosennie bo mrozik był, a teraz też zimno. Kawał ogrodu rośnie, ale kiedyś urośnie
sylwia_slomc... 12:10, 15 mar 2020

Katkak napisał(a)
Ale działacie. Jestem caly czasna bieżąco i nic mi nie umyka.nieustannie się zachwycam. Od 5 już lat. I nieustannie podziwiam. Mam ochotę na jakieś zrobienie ozdóbek, tym bardziej, że jeden krasnal po "zimie" bez głowy został. No i jak tylko kupię ziemię do suewek to jadę z koksem z pomidorkami bo już czas.

Oj brak fotek z Twoich robótek ozdóbkowych, bardzo brak.
Działaj Kobieto, działaj
Urszulla 12:17, 15 mar 2020

Patrzę że weekendy z przymrozkami. Będę wycinać byliny. Z różami i hortensjami poczekam. Zresztą hortensje śpią. Trawy różnie ale jak będzie w tygodniu 15st to wszystko ruszy.
sylwia_slomc... 12:21, 15 mar 2020

Ja z traw tylko rozplenic jeszcze nie ruszyłam, róże i hortki ciachnęłam w tygodniu i cieszę się, że mam to już zrobione, bylinówki w tym tygodniu chcę sprzątać, jak pogoda i zdrowie da
AnnaCh 12:30, 15 mar 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Działaliśmy bo wszystko pilne, u mnie rośliny bardzo startują, chwasty niestety jeszcze bardziej. Wręcz nie do wyobrażenia jest, ze przez zimę rabata z irysami tak zarosła chwastem jakbym go tam posiała, ze irysów widać nie było. Taka ta zima była.
Mam tak samo. Całe rabaty w chwastach, w piątek pieliłam, szok normalnie ile tego było.
Idziecie jak burza Sylwia do przodu
sylwia_slomc... 12:40, 15 mar 2020

Aniu ten sezon będzie pewnie pod znakiem wymiany elementów drewnianych w ogrodzie bo niestety drewno w kontakcie z ziemią dłużej jak 5 lat nie wytrzymuje
Musimy powymieniać popoprawiać i jeszcze oczko i bacówka sen z powiek spędzająJednym słowem jest co robić by się nie nudziło
Iwonka 12:52, 15 mar 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Polanka wreszcie przypomina to co chciałam

Polanka obłędnie wygląda. Warto sadzić krokusy. Proszę dziś poleżeć na leżaczku i podziwiać to ulotne piękno