Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 10:02, 10 lut 2019

Bogdzia napisał(a)
Dachem sie nie przejmuj , dobrze ze jest papa bo przed deszczem ochroni a pokryc czymś innym zawsze można.

Tak właśnie planujemy Bogdziu Em chce blachę ,a ja bym gont wolała, bo jak bedzie padac nie będzie tak tłukło się w środku.
Magleska 10:05, 10 lut 2019

Może Sylwuś zrób taką ścieżkę do domku jak w warzywniku są ,albo sam kawałek przed wejściem ..... wtedy błotka nie będą wnosić
sylwia_slomc... 10:11, 10 lut 2019

Magleska napisał(a)
Może Sylwuś zrób taką ścieżkę do domku jak w warzywniku są ,albo sam kawałek przed wejściem ..... wtedy błotka nie będą wnosić

Madzia sęk w tym Kochana, że teraz błotko jet już nie tylko przed domlkiem, ale od gospody aż do domku taka ścieżka z błota, tyle razy trzeba było ganiać w tę i spowrotem, że trawa nie dała rady
Ostatecznie do samych nagrań zasypie to błoto trocinami, trawa przez trociny przerośnie, a ziemia je pochłonie.
Magleska 10:14, 10 lut 2019

Trawka odbije ,a narazie najwyżej połóż jakieś palety z wycieraczką przed wejściem ,zawsze to coś ,żeby butki wytrzeć
Może kiedyś pomyślisz o takich fajnych sciezkach w miejscach częstego użytkowania te w warzywniku są rewelacyjne
Gdybym już nie miała takich z płyt ,to tez bym robiła takie jak Twoje ,a teraz to muszę już trzymac się jednego stylu
Waclaw 12:18, 10 lut 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Wybarwia się ślicznie, ale mój maluszek, w łące posadzony i nie ma tam lekko, raczej wolno do tej pory rósł, ale dopiero dwie zimy u nas więc liczę, że w tym roku sie już rozbuja.
Takie zdjęcia z jesieni znalazłam

I ja mam ochotę na ginnala.
Kupię dwie sztuki na działkę ze stawem.
deszczowymaj 12:22, 10 lut 2019

Sylwuś domek wygląda pięknościowo Już nie będę pisać,że pracusie z Was straszne
Bardzo jestem ciekawa jak zagospodarujesz wnętrze ..
sylwia_slomc... 13:14, 10 lut 2019

Magleska napisał(a)
Trawka odbije ,a narazie najwyżej połóż jakieś palety z wycieraczką przed wejściem ,zawsze to coś ,żeby butki wytrzeć
Może kiedyś pomyślisz o takich fajnych sciezkach w miejscach częstego użytkowania te w warzywniku są rewelacyjne
Gdybym już nie miała takich z płyt ,to tez bym robiła takie jak Twoje ,a teraz to muszę już trzymac się jednego stylu

Madzia jak kiedys chłopaki już z boiska zrezygnuja to może teraz to plac do gry dla nich jeszcze jest, a i Goście często grają z Nimi
Ścieżki w warzywniku po tej zimie powysadzał mróz trzeba będzie podobijać znowu i oplewić bo chwastów się nasiało jak nie wiem co.
sylwia_slomc... 13:16, 10 lut 2019

Waclaw napisał(a)

I ja mam ochotę na ginnala.
Kupię dwie sztuki na działkę ze stawem.

Mój ma nie lekkie życie w łące bo konkurencja do wody o do światła spora przemyśliwuję jakoś mu ten żywot tam ułatwić, do tego z tego co wyczytałam to one chyba kwaśne podłoże lubią, a tam nie miał.
sylwia_slomc... 13:19, 10 lut 2019

deszczowymaj napisał(a)
Sylwuś domek wygląda pięknościowo Już nie będę pisać,że pracusie z Was straszne
Bardzo jestem ciekawa jak zagospodarujesz wnętrze ..

Wczoraj wynalazłam w necie fajne łóżko do zrobienia z palet i namawiam eMusia na takie właśnie, materace mamy i taki stelaż rozkładany przydał by się
tylko tych oparć nie będziemy robili chyba
https://pl.pinterest.com/pin/593067844658024842/
sylwia_slomc... 15:56, 10 lut 2019

Wczoraj nam się wydawało, że skowronka słyszymy, dziś nabieram pewności, że to jednak nie były zwidy. Prawdziwa pszczoła dzisiaj latała i to 9 osób naraz ją widziało więc nie zwidy, a wczoraj jeszcze jakieś drobne owady latające widziałam i pająki biegały po liściach w rabacieWiosna moi Państwo jak nic, byle zima już nie wróciła